Anmeldelse Skønlitteratur
0   37

To fornemme billedbøger

Svære forandringer er et af temaerne i disse billedbøger for de allermindste skolebørn.

Pytkassen

Fakta


Titel
LilleStor

Forfatter
Karen Vad Bruun

Illustrator
Julie Gry Sveistrup

Pris
300

Sider
32

Forlag
Jensen & Dalgaard


Titel
Pytkassen

Forfatter
Mette Vedsø

Illustrator
Pia Halse

Pris
280

Sider
36

Forlag
Jensen & Dalgaard

"LilleStor" handler, som titlen antyder, om overgangen mellem at være stor og lille som barn. Karen Vad Bruun (tekst) og Julie Gry Sveistrup (illustrationer) har en fornem sans for børn. Alice er lillesøster, i vuggestuen er hun stor, men da hun skal i børnehave, bliver hun pludselig lille igen. Hun bliver mindre og mindre, når hun skal hjem, og pludselig passer hun til sædet på fars cykel. I børnehaven føler hun sig lille og klodset. Hendes arme føles pludselig lange. Hun er uligevægtig og græder meget i overgangen mellem vuggestue og børnehave. Det hele er strålende, indsigtsfuldt, varmt og godt set af de to ophavskvinder, der er et glimrende makkerpar.

Artiklen fortsætter under banneret

I Mette Vedsøs og Pia Halses "Pytkassen" skal papkassefabrikken flytte til udlandet, og på den sidste arbejdsdag får alle medarbejdere en papkasse i afskedsgave. En putter bøger i og bliver boghandler, en anden putter hatte i og bliver hattemager, en bliver lampedesigner …, men Damen går hjem til sin avislæsende mand, sin mutte undulat og til naboens larmende græsslåmaskine og de brune bananer. Hvad skal hun dog tage sig til nu? Damen kan ikke finde på noget, bliver frustreret, men manden foreslår hende at gå en tur i skoven. Hun får våde sokker, men han siger blot: ”Pyt dem i kassen!” Og så åbner Damen en Pytkassebutik.

Det er en historie om frustration, vandpytter og nedadvendte mundvige, men det er også en historie om idérigdom, pytkasser og fornyet livsmod. Alle har somme tider brug for en pytkasse for at komme videre. Det er strålende set af Vedsø og Halse.

Det er en ren fornøjelse at læse/kigge de to skønne billedbøger, og det er fantastisk, når seriøsitet, humor og lunhed går så godt i spand sammen. To strålende billedbøger med gode pointer for de mindste.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.707 andre er allerede tilmeldt