Læreruddannelsen
14   42

Vil åbne alternativ læreruddannelse i Herning

Folketingsmedlem Kristian Jensen er blandt de politikere, der har fremsat forslag i Folketinget om at åbne en privat læreruddannelse i Herning. Det skriver Tv Midt/vest.

Ifølge tv-stationen ser det lige nu ud til, at forslaget har opbakning fra Venstre, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative og løsgænger Simon Emil Ammitzbøll-Bille - i alt 89 folketingsmedlemmer. Der mangler altså én stemme.

"Vi synes, der er et behov for en ny type lærer, som i højere grad er med til at skabe dannelse og være forbillederne for eleverne. Vi har behov for nogen, der kan give eleverne dybde og faglighed på samme tid", siger Kristian Jensen, tidligere næstformand for Venstre, om 'den frie læreruddannelse' i Herning.

Fra beslutningsforslaget

"Uddannelsens formål er at uddanne lærere, der som forbilleder for skoleelever kan bidrage til dannelse, oplysning og åndsfrihed i Danmark. Uddannelsen på Den frie læreruddan‐ nelse kvalificerer til et virke inden for folkeskolelovens formålsparagraf og inden for frie skolers formål. Til opfyldelse af formålet lægges vægt på følgende: - at bibringe læreren et højt fagligt niveau i lærerens linjefag, forstået som viden om og fortrolighed med en given fagtradition med udgangspunkt i den grundtvig-koldske tradition, - at understøtte lærerens selvstændighed og metodefrihed, - at udvikle lærerens sans for børns livlighed og deres personlige og sociale udviklingsprocesser og - at fremme dannelse, åndsfrihed og folkestyre som centrale værdier og traditioner i vores samfund".

"Den frie læreruddannelse skal have faste grundtilskud og aktivitetsbestemte tilskud på samme grundlag som de pro‐ fessionshøjskoler, der udbyder læreruddannelsen. Den frie lærerskole i Ollerup modtager p.t. 3,5 mio. kr. årligt. Den nye læreruddannelse skal ses som et supplement til den eksisterende læreruddannelse". 

De nærmeste læreruddannelsessteder er professionshøjskolens Vias uddannelser i Silkeborg og Nr. Nissum. Der findes i dag en fri læreruddannelse i Ollerup på Fyn.

Forsknings- og udviklingsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) har netop nedsat en gruppe, der skal arbejde på ændringerne af den nuværende læreruddannelse, og det anerkender gruppen bag beslutningsforslaget.

Artiklen fortsætter under banneret

"Det ændrer imidlertid ikke ved behovet for at kunne lave en ny, fri læreruddannelse med henblik på at gøre uddannelsesmulighederne mere mangfoldige og samtidig styrke uddannelsen af lærere med fokus på kompetence og dannelse", siger de.

Artiklen er opdateret kl. 7.37, red.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
465 andre er allerede tilmeldt