Blog
4   174

Til alle dem, der tager beslutninger om mit arbejdsliv midt i en pandemi

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvor mange skal være smittet på en skole, før den lukkes?

Kære alle beslutningstagere

I dag blev man nødt til at lukke min skønne skole. Der var for mange corona-ramte lærere til, at man kunne drive skole. Man lukkede således skolen en dag. Alle klasser blev hjemsendt. Men 0. til 4. klasse skal møde fysisk på skolen på mandag igen. En meget utryg situation for alle lærerne og forældre på skolen. Et arbejdsmiljø præget af angst og usikkerhed. En situation, hvor måske 30 % af de ansatte er testet positive eller er midt i et testforløb, der kan resultere i endnu flere positive. Tæt på en juleferie, hvor selve julen og helbredet er i fare. Skolen er en smitterede. Utrygt for elever, forældre, familier, pædagoger og lærere.

Smittestopappen bimler med nye beskeder om tæt kontakt til smittet. Ja, vi er i tæt kontakt, når vi arbejder på en skole. Vi har ikke vores egne kontorer, håndvaske og døre vi kan lukke. Vi er sammen hele tiden. Vi anvender de samme toiletter og håndvaske, samme kaffemaskine, samme stole og vi spiser sammen. Godt nok med afstand og sprit. Men vi samarbejder, for det gør lærere. Vi sidder ikke på online møder i skolebygningen på hver vores arbejdsplads med alt for lidt afstand. Vi sidder sammen fysisk, men med afstand. Det er utrygt. Det er farligt. Det har store konsekvenser for den enkelte lærer med tilhørende familie. Det er svært at navigere i den virkelighed. Vi har brug for at I kære beslutningstagere tager en beslutning på vores vegne, lukker skolen og sender lærerne hjem for at undervise online, hvor det giver mening. 

Hvilke arbejdspladser, rundt omkring i det danske pandemiramte landskab, vil tillade at holde åbent under sådanne forhold?

Artiklen fortsætter under banneret

Hilsen

Lis Zacho

Lærer, matematikvejleder, frontsoldat med mundbind og sprit

Foreløbig testet negativ, men på vej ind i et nyt testforløb


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.252 andre er allerede tilmeldt