Læreruddannelsen
0   4

Flertal vil give professionshøjskoler penge til uddannelser i provinsen

Læreruddannelsesstederne i Randers og Helsingør måtte i år droppe at oprette hold på grund af manglende søgning, men et flertal i Folketinget gør nu endnu et forsøg på at understøtte, at man kan læse til bl.a. lærer uden for de store byer.

Regeringen og støttepartierne vil give 50 millioner kroner til de seks professionshøjskoler, der huser velfærdsuddannelserne, herunder læreruddannelsen.

"Vi har brug for endnu flere dygtige lærere, sygeplejersker, pædagoger, jordemødre og socialrådgivere med rødder i alle egne af Danmark. Derfor er jeg meget tilfreds med, at alle regeringens støttepartier bakker op om at give en ekstra pose penge til professionshøjskolerne rundt om i hele landet", siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgenseni en pressemeddelelse.

"Indsatsen for at styrke vores uddannelser uden for de store byer er ikke gjort med de her penge. Men nu giver vi professionshøjskolerne luft til at kunne gøre noget ekstra på uddannelserne. Jeg glæder mig til at se, hvordan pengene kommer ud at leve. Det er op til skolerne selv at prioritere, hvordan pengene skal bruges, så længe de går til at udvikle og styrke velfærdsuddannelserne uden for de store byer. Jeg stoler på, at skolerne bedst ved, hvor pengene kan gøre mest gavn".

Ane Halsboe-Jørgensen har fundet pengene i et råderum på Uddannelses- og Forskningsministeriets eget budget. Når Folketingets Finansudvalg har nikket til bevillingen, som det vil ske, fordi støttepartierne Enhedslisten, SF og Radikale er med, bliver pengene bliver fordelt mellem professionshøjskolerne. 

Artiklen fortsætter under banneret

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
425 andre er allerede tilmeldt