PLC-skolebibliotekar
0   8

Udvalgsformand: Besparelse må ikke gå ud over ordblindeundervisningen i Auning

Formanden for Børne- og ungdomsudvalget i Norddjurs Kommune afviser, at Auning Skoles prisbelønnede PLC skal opgive sit arbejde med ordblinde elever som følge af en udmeldt besparelse.

"Auning skole er ikke i en situation, hvor de må lukke læringscentret. Det tror jeg heller ikke skolen har planer om", siger Mads Nikolajsen (SF), som er formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Norddjurs.

Han står uforstående overfor, at Auning Skoles skolebestyrelse har valgt at udsende en pressemeddelelse om at skolen formentlig bliver nødt til at beskære sin PLC så voldsomt, at man ikke kan fortsætte med sine indsatser overfor skolens ordblinde elever.

Pressemeddelelsen har blandt andet ført til en artikel i Randers Amtsavis, For få måneder siden blev Auning Skoles PLC kåret som 'Årets PLC', ikke mindst på grund af sin indsats med at aftabuisere læsevanskeligheder.

Nødvendigt hastværk

Artiklen fortsætter under banneret

"Skolen er stolt af det arbejde, Norddjurs er stolt af det" fortsætter Mads Nikolajsen. "Jeg tror, næstformand (i skolebestyrelsen, red.) Søren Blach sætter sagen på spidsen i amtsavisen. Overdrivelse fremmer ikke altid forståelsen".

Det er ifølge Mads Nikolajsen korrekt, at Auning skole tildeles færre midler til specialundervisning, som en konsekvens af en omfordeling i hele kommunen, og han 'lægger sig fladt ned' og beklager, at omfordelingen er kommet uden den grundige høring, kommunen plejer at have, men fastholder at den nye omfordeling var nødvendig, oprettelsen af en friskole betød store ændringer i elevgrundlaget i en bestemt del af kommunen.

"Vores gamle tildelingsmodel blev uretfærdig for dette område" siger han.

Besparelser må ikke gå ud over undervisningskvaliteten 

Mads Nikolaisen oplevede, at lokalpolitikerne havde en god dialog forældrebestyrelsen på Auning Skole om det nye budget.

"Nu er Auning Skole, ligesom vore andre skoler i fuld gang med at omlægge specialundervisningen med de tildelte resurser. Hvis den omlægning betyder, at nuværende undervisningsniveau ikke kan gennemføres, så må skolen gøre børne- og ungdomsudvalget opmærksom på det", siger han.

"Vi er nemlig ikke kun forpligtet på de beløb, der står i budgettet, en også på at undervisningsniveauet ikke forringes. Det betyder ikke at alt skal være som i sidste skoleår. Men for eksempel fjernelse af al ordblindeindsats på læringscentret, uden noget alternativ, vil være en sænkelse af niveauet, og derfor ikke i orden".

Så hvis skolebestyrelsen på Auning Skole ikke kan finde besparelserne uden at det går ud over indsatsen for ordblinde elever, hvad skal der så ske?


"Så er det op til os i Børne- og Ungdomsudvalget at finde løsning. Hvis de ikke kan fastholde undervisningsniveauet med de midler, de har, så har de for få midler. Så må vi udvalget finde flere midler".

 Mads Nikolaisen ser frem til dialog med Aunings skolebestyrelse, når den har vurderet sin aktuelle økonomi og kommet med forslag til, hvor besparelsene kan findes. "Og så glæder jeg mig til at komme i praktik på Auning Skoles meget anerkendte specialenhed om en uges tid. Jeg tager en gang i mellem ud på en af vore institutioner, for at blive klogere på arbejdet der".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
701 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.466 andre er allerede tilmeldt