DLF's hovedstyrelse
0   59

Morten Refskov træder ind i DLF’s topledelse

Morten Refskov tabte kampen om posten som DLF’s formand. Nu overtager han modkandidatens, nuværende DLF-formand, Gordon Ørskov Madsens tidligere poster og indtræder i forretningsudvalget.

23. september vandt Gordon Ørskov Madsen posten som formand for Danmarks Lærerforening i et kampvalg. Blot 16 stemmer skilte ham og den nærmeste modkandidat, formand for Ballerup Lærerforening Morten Refskov, i den sidste afstemning. Flere - blandt andre formand for Herningegnens Lærerforening Helen Sørensen - har opfordret den nye lærerformand til at pege på Morten Refskov, når de politiske topposter i DLF skulle fordeles. (Tilrettet 7/10 2020 kl. 11.15)

Her til aften har Lærerforeningens hovedstyrelse besluttet, at Morten Refskov bliver formand for overenskomstudvalget. Dermed indtræder han også i forretningsudvalget i Danmarks Lærerforening.

Artiklen fortsætter under banneret

"Lige efter kongressen meldte jeg ud, at jeg ville tænke mig godt om og tale med flere forskellige. Det er så gået hurtigere, end jeg havde regnet med, og derfor indstiller vi nu, at Morten Refskov bliver formand for overenskomstudvalget og medlem af forretningsudvalget. Det betyder, at Morten hurtigt kan komme i gang med arbejdet og vi kan koncentrere os om det, som ligger foran os efter efterårsferien", sagde Gordon Ørskov Madsen.

Han forklarede, at der er lagt op til så få ændringer som muligt, da hele konstitueringen skal evalueres i 2021, og der her vil der blive mulighed for at ønske nye poster eller en anden sammensætning.

Som medlem af forretningsudvalget er man fuldtidsfrikøbt fra sin stilling, og det betyder, at Morten Refskov må fratræde som formand for Ballerup Lærerforening.

Der blev skrevet tillykke i chatten fra alle hovedstyrelsesmedlemmer på det virtuelle møde og Morten Refskov kvitterede:

"Jeg vil glæde mig og skal gøre mit bedste for at leve op til tilliden".

Ikke blot i overenskomstudvalget overtager Morten Refskov pladsen efter Gordon Ørskov. Blandt andet bliver Morten Refskov indstillet til formand for bestyrelsen i Lærernes A-kasse. Det er repræsentantskabet i A-kassen, som vælger formanden, og der lægges nu op til en ekstraordinær indkaldelse. 

Gordon Ørskov Madsen overtager som ny formand for DLF en lang række af de repræsentationer, som tidligere formand Anders Bondo Christensen varetog. Blandt andet bliver han formand for Lærernes Centralorganisation, formand for Lærernes Pension og medlem af bestyrelsen i Forhandlingsfællesskabet, som forhandler overenskomster for alle kommunalt ansatte.

Anders Bondo Christensen fortsætter som formand for Lån & Spar Bank indtil nuværende valgperiode uløber. Det gør den forventet i marts 2021.

Efter Gordon Ørskov Madsen blev valgt til bestyrelsen på Lærerforeningens kongres den 23. september trådte hans suppleant Niels Jørgen Jensen ind i hovedstyrelsen. Han indtræder som medlem af Overenskomstudvalget. Marianne Kanstrup udtræder efter eget ønske af hovedstyrelsen og hendes plads overtages af en suppleant, som dog ikke er på plads endnu.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ