Anmeldelse Børneliv
0   25

Kort og rigtig godt om leg

Hvorfor det godt må være farligt at lege - og mange andre spørgsmål - besvares i denne rigtig gode bog om leg, der kan læses af alle, der interesserer sig for og beskæftiger sig med børns liv, leg og læring.

Kort & godt om leg

Fakta


Titel
Kort & godt om leg

Forfatter
Ditte Alexandra Winther-Lindqvist

Pris
225

Sider
142

Serie
Kort & godt om

Forlag
Dansk Psykologisk Forlag

En gang imellem er det enormt befriende at få en bog mellem hænderne, hvor læsningen bare flyder, og sproget er levende og letforståeligt, også ved første læsning. Sådan har jeg det med ”Kort & godt om leg”.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen, der er inddelt i 18 kapitler, omhandler det mest centrale og vigtige at vide om børns leg, indledningsvist hvorfor børn leger, samt legens betydning for børns psykologiske udvikling. Legens kendetegn, former og stemninger præsenteres efterfulgt af kapitler om blandt andet den risikofyldte leg, legekompetencer og legen sammen med andre, i institutionen og derhjemme. De afsluttende kapitler beskæftiger sig med digitale medier og skærmaktiviteter samt stiller skarpt på nogle centrale problemstillinger, der knytter sig til legen nu og i fremtiden. Undervejs inddrager forfatteren eksempler i form af legeobservationer. Selvom det er svært at vælge, er jeg med lærerbrillerne på særligt optaget af kapitlerne omhandlende legens stemninger, den risikofyldte leg og den digitale leg.

Forfatteren formår på fineste vis at formidle sin egen og andres legeforskning på en spændende og vedkommende måde, hvor jeg som læser får svar på alle de spørgsmål om leg, jeg overhovedet kan komme i tanke om, på relativt få sider. Samtidig er det umuligt for mig ikke at blive optaget af og reflektere over, blandt andet hvordan vi får den farlige leg tilbage i skolen. I særdeleshed når flere legeforskere mener, at de mange sårbare og usikre unge, der er i dag, kan hænge sammen med, at den risikofyldte leg er dømt ude af børns legeliv. Eller om vi, både som forældre og professionelle, reelt forholder os nuanceret og nysgerrigt til de digitale universer, som mange børn dagligt er en del af? Og om vi skal give legen ”kunstigt åndedræt”? Perspektiverne er mange, og svarene ikke entydige.

Kort og godt: Jeg er vild med bogen og kan varmt anbefale den!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
753 andre er allerede tilmeldt