Sundhed
0   4

I dag fejres Danmarks første madspildsdag

Fødevareminister Mogens Jensen sætter i dag sammen med skoleelever, tech-nørder, virksomheder, forbrugere, prinsesse Marie og en masse andre spotlys på madspildsproblemet – og de mange gode løsninger.

29. september bliver fremover 'Danmarks nationale madspildsdag'. Datoen er den samme som FN's første mærkedag med samme formål, International Day of Awareness of Food Loss and Waste. Det er fødevareminister Mogens Jensen, som allerede i marts måned lancerede dagen.

 "Vi forbrugere står for en tredjedel af det samlede madspild i Danmark. Dét skal vi gøre noget ved - og vi kan alle sammen være med til at gøre noget for at redde mere af al den gode mad, der i dag ender i skraldespanden", lød det fra Mogens Jensen ved lanceringen.   

Artiklen fortsætter under banneret

Regeringens hensigt med en national madspildsdag er at sætte fokus på danskernes engagement i kampen mod madspild. Desuden er det regeringens ambition at have et særligt fokus på at engagere fremtidens forbrugere - nemlig børn og unge i kampen om at mindske madspildet. 

"Vi har tidligere set, hvordan den unge generation er gået forrest, når det gælder klimaet. Derfor vil vi gerne gøre en aktiv indsats for at mobilisere og engagere danskerne - og særligt de unge - i kampen om at komme madspildet, der sker i de danske hjem, til livs", siger fødevareministeren.  

Fødevareministeren skal i dag blandt andet til Høje Taastrup Kommune, hvor han skal møde unge fra skolen Læringshuset Nærheden, som vil vise ministeren, hvor langt de er kommet med intelligente og science baserede løsninger mod madspild.

"Vi har sammen med tre engagerede science og madkundskabslærere fra det ny læringshus Nærheden i Hedehusene grebet chancen for at vise, at unge mennesker skal have en stemme i den sammenhæng. Og at de, når vi ruster dem med solid viden fra science verdenen og den digitale verden, faktisk kan komme med habile bud på løsninger", lyder det fra fødevareforsker Bent Egbjerg Mikkelsen som er koordinator på projekt Umage, som er navnet på projektet.  

"Sammen med 48 elever fra skolen og nogle meget passionerede fagmentorer har vi gjort os ekstra umage de seneste måneder i projekt Unge Madspilds Genier. Og i dag får vi så muligheden for at vise de bedste af vores prototyper og løsninger frem".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
800 andre er allerede tilmeldt