Debat
30   116

Gordon som en værdig og velovervejet formand for lærerne

Vi har brug for en formand, der vil være en værdig og velovervejet repræsentant for medlemmerne i DLF. For mig at se er Gordon den bedst kvalificerede og mest reelle kandidat at stemme på.

Gordon er en stærk fagpolitisk person med stor erfaring, der i sin tilgang til alle slags opgaver altid viser, at han har det enkelte medlems arbejdssituation for øje og samtidig forstår fagforeningens vigtige rolle.

Når det gælder arbejdstid og overenskomster har Gordon ubetinget den største viden og indsigt. Han kender hver eneste lokalaftale og har flere gange deltaget i overenskomstforhandlingerne – selv helt inde i Forligsinstitutionen. Hans viden er enorm og uerstattelig. Han er utrolig vellidt og respekteret i de mange samarbejdsfora, hvor DLF indgår og han har et kæmpe netværk af gode forbindelser, der er guld værd, når tingene går i hårdknude.  

Artiklen fortsætter under banneret

Fokus er altid på sagen og de bedst tænkelige løsninger, hvorfor Gordon altid laver et solidt benarbejde for at komme ordentlig til bunds i svære problemstillinger. Han undersøger forholdene ganske grundigt og har en inddragende facon, hvor han lytter til folks perspektiver for at komme frem til gennemtænkte og holdbare løsninger. I mine mange år i Hovedstyrelsen har jeg konstant oplevet Gordon byde ind med konkrete bud på problemstillinger og løsninger, som har fået os videre og ført til nye veje at gå.

Han har en saglig begrundet argumentation og man kan stole på, at han står ved sine holdninger. Det er på ingen måde hans stil at ty til nemme løsninger, polemisk tale eller populistiske udsagn. Han står ved og han står fast – også i modvind.

Når jeg læser Gordons valggrundlag er det gennemtænkt og nuanceret. Det indeholder en klar rød tråd i og med han anerkender de af foreningens styrkesider, som fortsat skal være et vigtigt omdrejningspunkt, mens han modigt og fremsynet fremhæver de områder, som han ønsker at ændre. Han ønsker, at vi bliver bedre til at bruge hinanden i fællesskabet, at DLF er politisk skarpe samt at udvikle foreningens interne demokrati. Gordon er en ægte demokrat og formår at forholde sig til kritikken på konstruktiv vis. Han lytter til alle og ønsker at opbygge et åbent rum for kritikken, hvor konstruktiv dialog på alle måder bruges til at udvikle foreningens interne demokrati.

Fagforeningsstyrke handler sjældent om at spille med musklerne, højtravende snak eller store armbevægelser. Det handler om at sætte sagen i centrum og arbejde for, at alle dygtige kræfter kommer i spil. En formand skal naturligvis kunne lede og samle en forening og i Gordons valggrundlag ser man netop en klart formuleret ledelsesstil, der handler om at tænke fælles, så alle gode kræfter i foreningen sammen medvirker til at udvikle DLF. En moderne ledelsesstil med en mere ligeværdig ledelse passer godt til organiseringen i DLF og den selvledelse, der er i kredsene.

Gordon og Anders Bondo har arbejdet sammen i mange år, men der er også ret tydelige væsensforskelle i deres tilgang til arbejdet. Hvis der dog er én ting, som Gordon har til fælles med Anders, så er det evnen til at holde fokus på sagen og tænke, før man taler. Det er personlige egenskaber, som jeg sætter enorm stor pris på og det er en kæmpe styrke at besidde. 

Jeg er imponeret over den oprigtighed og ildhu, som Gordon bidrager med og han har en fantastisk arbejdsevne og arbejdsradius. Han stopper ikke, før opgaven er løst.

Han vil altid sætte foreningen først og sig selv til side.

Gordon vil blive en både værdig og velovervejet repræsentant som formand for alle medlemmer i DLF og han har min dybeste respekt og største anbefalinger.

 

Jeanette Sjøberg, tidligere medlem af Hovedstyrelsen

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ