Formandsvalg (DLF)
34   210

Kvinde melder sig klar til formandsvalget i DLF - hvis nogen vil pege på hende

Pia Henriksen er lærer, kredsstyrelsesmedlem i Albertslund, uddannet meningsdanner i DLF og nej-siger ved urafstemningen for nylig. Hun mener, der er brug for en tydelig lærerstemme i valget om formandsposten i DLF, og hun er klar til at være den stemme, hvis en delegeret vil pege på hende.

Hun anser selv muligheden for, at "en eneste delegeret ville pege på mig" som usandsynlig lille. Hun ved godt, at hun vil komme til at stille op mod "tre ambitiøse og arbejdsomme mænd", der alle har plads i DLF's hovedstyrelse og overenskomstudvalg. Hun ved, det kan blive opfattet som "useriøst og uovervejet", at hun først stiller op, når valgkampen er begyndt.  Alligevel er lærer og kredsstyrelsesmedlem i Albertslund Pia Henriksen klar til at stille op til formandsposten, hvis blot en enkelt delegeret fra en anden kreds end Albertslund peger på hende.

Til folkeskolen.dk forklarer hun, at hendes alternative udmelding sker, fordi hun synes, at lærernes tydelige stemme mangler i formandsvalget

Artiklen fortsætter under banneret

"Jeg stiller mig til rådighed, så hvis der er én delegeret uden for Albertslund Lærerkreds, der opfordrer mig til at stille op, så gør jeg det. Men det er også med en opfordring til, at der er flere, der stiller op. Jeg har brug for at tale lærernes stemme ind i formandsvalget. Der er mange lærere, der ikke føler sig hørt lige nu. Mig selv inklusiv. Det behøver ikke være mig, der er den stemme. Det kunne være en anden. Men jeg kan se, at de tre kandidater, der stiller op nu, de ligner meget hinanden. Jeg tror, det er vigtigt, at der også er en anden stemme", siger hun.

På Facebook har hun lavet et langt indlæg, hvor hun fortæller om baggrunden for sin beslutning.  

"Først og fremmest skylder jeg at sende en stor tak til alle de mange lærere og skoleinteressenter fra nær og fjern, der har kontaktet mig de seneste par uger for at få mig til at kandidere til formandsposten i DLF. Det vidner om, at rigtig mange har brug for et alternativ til det bestående, og jeg bøjer mig ydmygt for den store tillid, som I er mange, der har sendt i min retning", skriver hun i opslaget, hvor hun fortæller, at hun stiller op til formand.

Hun tager imod opfordringerne, fordi hun mener, at det tyder på, at nogle lærere har brug for hende som talerør ind i DLF's kongres.

"Den stemme vil jeg gerne være. Jeg er selv ægte indigneret over den måde, hvorpå man politisk i årevis har sjoflet lærerne og skolen, og den indignation spejler jeg ikke i min forening. Jeg har flere gange sagt - at det er på tide, at der kommer mere skurvogn ind på lærerværelserne, og jeg går til hver en tid gerne forrest. Det er min drivkraft", skriver hun og peger på, hvordan hun i snart tyve år har undervist børn.  

Pia Henriksen

er 44 år, blev uddannet lærer i 2003 fra N. Zahles Seminarium med linjefagene idræt, dansk, engelsk og kristendom.

Underviser på Egelundskolen i Albertslund. Har taget DLF/Ceveas meningsdanneruddannelse.

Blev for to år siden valgt ind i kredsstyrelsen i Albertslund Lærerforening. Er frikøbt til kredsarbejde 40 procent af arbejdstiden.

Ved urafstemningen om lærernes overenskomstresultat i 2015 stemte hun nej. I 2018 stemte hun ja og ved urafstemningen for nylig om en ny arbejstidsaftale nej.

"I syv år har jeg været skoledebattør i en mediemaskine, der får Sofie Lindes metoo-afsløring til at ligne en skoleklasse mandag morgen før syv lektioner og en forfejlet bevægelsesaktivitet. Det har ikke fået mig til at stoppe. Selvom jeg hverken får løn eller anerkendelse som Sofie. Jeg fortsætter, fordi jeg er lærer helt ind i mit dna", skriver hun.

Hun mener, at der er brug for en kandidat, der adskiller sig fra de øvrige tre, og det mener hun, at hun gør.

"Med alt dette sagt og et splittet DLF, tror jeg, at vi får brug for en kandidat mere til formandsvalget. Jeg vil lade det være op til de delegerede, hvem de vælger".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ