Anmeldelse Håndværk og design
2   71

Håndsrækning til valgfagslærere i håndværk og design

Med denne bog kan såvel den erfarne som den uerfarne håndværk og design-lærer få tips og tricks til valgfaget og en kærkommen hjælp til prøveafviklingen. Bogen er fuld af gode undervisningsforløb, fif til strukturering af undervisningen, prøveoplæg og eksempler på løsninger af disse.

Håndværk & design

Fakta


Titel
Håndværk & design

Forfatter
Rikke Hyldahl Homann, Marlene Muhlig

Pris
480

Sider
110

Forlag
Meloni

Rikke Hyldahl Homann og Marlene Muhlig har med deres bog "Håndværk & design – Håndbog til valgfag og prøve" givet håndværk og design-lærere landet over en tiltrængt håndsrækning til prøven i valgfaget håndværk og design.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen er lavet i et lækkert layout med masser af nyttige modeller til brug i undervisningen og flotte billeder, som illustrerer de forskellige forløb og prøveoplæg.

Bogen er inddelt i to dele. Første del omhandler håndværk og design som valgfag. Her gives der masser af eksempler på undervisningens tilrettelæggelse, relevante temaer, designprocessen og undervisningsforløb til aldersgruppen. Det hele er set ud fra et didaktisk perspektiv. Den erfarne håndværk og design-lærer vil måske ikke kunne hente så meget ny viden i denne del, men der er dog gode bud på arbejdet med designprocessen, og hvordan der kan arbejdes med portfolio i faget. Jeg tænker derfor, at denne del især henvender sig til nye lærere i faget og ikke mindst til lærerstuderende.

Bogens anden del har fokus på prøven i håndværk og design. Og det er her, jeg ser bogens helt store styrke. Forfatterne formår med stor grundighed at gøre prøven i håndværk og design meget overskuelig. Alt fra prøvens opbygning, indretning af prøvelokalet, vurderingskriterier og prøvedagens forløb bliver godt beskrevet. Og så er der tilmed fem forskellige prøveoplæg, som er lige til at kopiere og anvende.

Og dette har manglet.

Efter samtaler med adskillige håndværk og design-lærere, som er mere eller mindre usikre på prøvedelen i faget, er det min klare opfattelse, at denne bog virkelig bidrager til en større overskuelighed over prøven, men også den undervisning, der efter to år skal bringe eleverne frem til prøven på en kompetent og velforberedt måde.

"Håndværk & design – Håndbog til valgfag og prøve" kan derfor på det kraftigste anbefales til alle lærere og studerende, som underviser eller skal undervise i håndværk og design som valgfag.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.271 andre er allerede tilmeldt