Naturfag
0   19

To Ørsted-medaljer til grundskolelærere

I år uddeler Selskabet for Naturlærens Udbredelse H. C. Ørsted medaljer i bronze til to grundskolelærere, fordi det her i 2020 er 200 år siden, H. C. Ørsted opdagede elektromagnetismen. Medaljerne bliver overrakt til september til Stefan Lemser Eychenne og Claus Rintza.

Kolleger, skoleledere og elever har indstillet en række lærere, der er blevet bedømt af et fagudvalg i Selskabet for Naturlærens Udbredelse (SNU).

Hver lærer får et rejselegat på 25.000 kroner sponsoreret af Haldor Topsøe, og deres skoler får 25.000 kroner til brug til et naturfagligt projekt.

Artiklen fortsætter under banneret

Lærer Claus Rintza arbejder på Bagsværd Kostskole og Gymnasium, hvor han ifølge indstillingen er god til at pirre elevernes nysgerrighed og får dem til at ville kaste sig ud i naturfaglige eksperimenter. Han udvikler egne forsøg og er desuden faggruppeformand på skolen. Han opfordrer eleverne til at deltage i camps som Science Talenter i Sorø, Unge Forskere og Nordisk Matematik konkurrence, ligesom han samarbejder med flere naturfaglige miljøer.

Lærer Stefan Lemser Eychenne underviser på Den dansk-franske Skole på Tagensvej i København. I indstillingen står, at han formår at engagere og motivere alle elever i arbejdet med naturfag - fra børnehaveklassen til udskolingen. Eleverne er med til at arbejde med programmering og 3 D-print. Han har konstrueret hjemmebyggede mikroskoper, som eleverne selv kan samle og hver uge laver han naturfaglige aktiviteter for skolens børnehave.

Selskabet for Naturlærens Udbredelse blev stiftet i 1824 af H. C. Ørsted og er stadig et samlingspunkt, hvor forskere formidler den nyeste viden ofte på tværs af traditionelle faggrænser.

På grund af 200-året har man besluttet at uddele to bronzemedaljer i år - en til en yngre og en til en mere erfaren lærer.

Medaljerne uddeles 7. september ved et arrangement med foredrag om H. C. Ørsteds 2000 nye danske ord ved professor Frans Gregersen, Københavns Universitet. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.649 andre er allerede tilmeldt