Anmeldelse Skønlitteratur
0   59

Hyldest til fællesskabet

Afrikansk dyrefabel om et fællesskab i opløsning og en kreativ løsning på et presserende problem.

Rappe Hare

Fakta


Titel
Rappe Hare

Oversætter
Vagn Plenge

Pris
220

Sider
36

Forlag
Hjulet

Den rappe og kloge Hare nægter at være mad for Krokodille, hvad der er prisen for, at alle dyrene kan få lov til at drikke vand af floden, hvor Krokodille hersker. Ingen ønsker – meget indlysende – at blive mad for et større dyr, og til sidst har alle dyrene gemt sig for hinanden. Fællesskabet smuldrer!

Artiklen fortsætter under banneret

Hare når at stikke af og finder et skjulested i en grotte. Bøffel kommer til at vække Løve, og så må Bøffel også søge ly i grotten. De andre dyr forsøger at ryge Hare og Bøffel ud af grotten, men Bøffel får skrabet bålet væk fra indgangen, og til sidst ender også Løve inde i grotten.

Heldigvis kommer Hare med en klog og kreativ idé.

”Rappe Hare” er en hyldest til det værdifulde fællesskab, et fænomen, som den danske befolkning – alle befolkninger i verden – har bokset med under hele coronakrisen. Men det er også en diskussion, der aldrig bliver færdig, for der er hele tiden nogen, der tror, de kan smyge sig udenom, men sammen er vi altså stærkere.

Det er en dejlig optimistisk og glad billedbog om et vigtigt emne med dejlige farvestrålende, humoristiske og naivistiske tegninger. "Rappe Hare" må være det rene guf for indskolingen og for dem, der holder af afrikanske billedbøger.

Illustratoren og forfatteren John Kilaka er født i en landsby i Tanzania. Hans familie havde oprindeligt tænkt, at han skulle være jæger og fisker, og det var han også en tid, men lysten til kunst blev siddende i ham, så han flyttede til Dar es-Salaam, hovedstaden, uden meget mere end en blyant i bagagen. I dag er John Kilaka en betydelig kunstner og illustrator i Afrika. Han indsamler også tanzaniske eventyr, så de ikke går tabt, og i sine workshops inspirerer han børn til at skrive og illustrere deres egne historier.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.504 andre er allerede tilmeldt