Anmeldelse Skønlitteratur
1   26

Modsætninger mødes ...

Lilian Brøgger sprudler i den grad med et utal af skønne, humoristiske og opfindsomme illustrationer.

Anton elsker ymer

Fakta


Titel
Anton elsker ymer

Forfatter
Lilian Brøgger

Pris
250

Sider
96


Ny udgave. Først udgivet i 2006

Forlag
Hjulet

"Anton elsker ymer" handler om modsætninger - antonymer: tyk og tynd, stor og lille, smal og bred, snavset og ren, forfra og bagfra og så videre. Det er katten Anton, der må lægge krop til de særeste former og underligste modsætninger, og vi møder både det abstrakte og det helt konkrete. Der er ingen egentlig handling, men man bladrer alligevel spændt videre for at se, hvad Lilian Brøgger nu har fundet på i det næste opslag.

Artiklen fortsætter under banneret

"Anton elsker ymer" er ikke nogen lærebog, men man kan godt lære noget af den, for den er både underholdende, udtryksfuld og fantasifuld. Det er strålende kunst for børn og barnlige sjæle.

”Anton elsker ymer” udkom første gang i 2006, men er nyligt genudgivet i en let revideret udgave på Forlaget Hjulet, blandt andet som en hyldest til Lilian Brøgger i anledning af hendes runde fødselsdag (56 plus moms) i januar i år.

Lilian Brøgger er uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i 1972 og debuterede med illustrationerne til billedbogen "Der hvor Linda bor" i 1975. Lilian Brøgger har siden modtaget en lang række litteraturpriser.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.493 andre er allerede tilmeldt