Anmeldelse

Anton elsker ymer

Modsætninger mødes ...

Lilian Brøgger sprudler i den grad med et utal af skønne, humoristiske og opfindsomme illustrationer.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Anton elsker ymer" handler om modsætninger - antonymer: tyk og tynd, stor og lille, smal og bred, snavset og ren, forfra og bagfra og så videre. Det er katten Anton, der må lægge krop til de særeste former og underligste modsætninger, og vi møder både det abstrakte og det helt konkrete. Der er ingen egentlig handling, men man bladrer alligevel spændt videre for at se, hvad Lilian Brøgger nu har fundet på i det næste opslag.

Fakta:

Titel: Anton elsker ymer

Forfatter: Lilian Brøgger

Pris: 250

Sider: 96

Forlag: Hjulet

"Anton elsker ymer" er ikke nogen lærebog, men man kan godt lære noget af den, for den er både underholdende, udtryksfuld og fantasifuld. Det er strålende kunst for børn og barnlige sjæle.

”Anton elsker ymer” udkom første gang i 2006, men er nyligt genudgivet i en let revideret udgave på Forlaget Hjulet, blandt andet som en hyldest til Lilian Brøgger i anledning af hendes runde fødselsdag (56 plus moms) i januar i år.

Lilian Brøgger er uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i 1972 og debuterede med illustrationerne til billedbogen "Der hvor Linda bor" i 1975. Lilian Brøgger har siden modtaget en lang række litteraturpriser.