Corona
7   17

Så mange - eller få - vil blive indlagt, hvis 6.-10. kommer i skole

Antallet af danskere, der indlægges med covid-19, vil 1. juli igen nå op på niveau med det hidtil værste tidspunkt, hvis folkeskolerne åbner fuldt op på 6.-10. klasse, samtidig med at man åbner for butikker mv., viser en ny beregning. Antallet af indlagte på intensiv vil kunne fastholdes under 100, konkluderer eksperterne.

En ekspertgruppe under Statens Serum Institut har i dag præsenteret en række modelberegninger af konsekvenserne af forskellige scenarier for anden fase af genåbningen efter coronanedlukningen.

Eksperterne konkluderer, at det er overvejende sandsynligt, at epidemien dør ud af sig selv, hvis den nuværende grad af nedlukning fortsætter.

Artiklen fortsætter under banneret

Selv hvis man genåbner butikker i storcentre, zoologiske haver, biblioteker og kritiske offentlige arbejdspladser - den såkaldte grundblok - og man overholder reglerne om fysisk afstand og hygiejne, vil smitten dø ud.

På kort sigt vel at mærke - eksperterne forventer fortsat, at der kan komme en anden bølge, hvor befolkningen ikke vil være immun over for coronavirus.

Ekspertgruppen har så lavet modelberegninger for, hvad en genåbning af skolerne for 6.-10. klasse, henholdsvis kun for 9.-10. klasse med og uden efterskoler og en række andre modeller. 

Kurven ovenfor viser den forventede udvikling i antal indlagte, hvis man foruden grundblokken åbner folkeskolerne for 6.-10 klasse, og den kurve slutter altså nogenlunde dér, hvor den toppede i slutningen af marts. Men kigger man kun på de allermest syge, viser beregningen, at antallet af indlagte på en intensivafdeling vil forblive under 100:

"Som i tidligere modeller er overholdelse af fysisk afstand og hygiejnetiltag af stor betydning. Effekt af teststrategi og kontaktopsporing er ikke inkluderet i nogle af modellerne da effekten af denne indsats er usikker", lyder et vigtigt forbehold fra eksperterne.

Hvis man både åbner folkeskolerne for alle, lader efterskoleeleverne vender tilbage, genåbner restauranter og det private erhvervsliv, vil kurven ifølge beregninger se ud som nedenfor. Stadig under det hidtidige højeste antal indlagte på intensiv, men bemærk, at kurven peger op ad 1. juli og altså er i stigning dér, hvor modelberegningen slutter:


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ