Corona
3   45

Søren Brostrøm: Tal med skolelederen, hvis du gerne vil bruge mundbind på skolen

Flere lærere giver på de sociale medier udtryk for, at de gerne vil have mundbind på i klassen. Men direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm mener ikke, der er behov for værnemidler på skoler. Han opfordrer lærerne til at følge de generelle retningslinjer - og eventuelt tale med skolelederen.

Må jeg have mundbind på, når jeg står i klassen? Det spørgsmål har flere lærere stillet på sociale medier, og folkeskolen.dk stillede i dag spørgsmålet videre til direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm.

"For en god ordens skyld: Sundhedsstyrelsen eller andre myndigheder har ikke noget forbud mod anvendelse af værnemidler i det offentlige rum eller på folkeskoler. Om man må bruge det på sin skole, det må man snakke med sin skoleleder om", slog Søren Brostrøm hurtigt fast.

Han ville gerne kommentere på de anbefalinger om værnemidler, som Sundhedsstyrelsen har udsendt og som gælder både i det offentlige og det private - om det er i sundhedsvæsenet, hos tatovøren, frisøren eller i folkeskolen.

"Det handler om mødet mellem to personer, der har meget tæt kontakt og har en uundgåelig tæt kontakt eksempelvis ansigt til ansigt i mere end 15 minutter. Eller mange tætte kontakter ansigt til ansigt i løbet af en arbejdsdag. Der kan man anvende et visir, og der har vi beskrevet, hvad det har af forebyggende effekt, og også hvad der er af manglende dokumentation for det. Som alternativ kan man anvende et mundbind. Det er i mange situationer, hvor den tætte kontakt ansigt til ansigt er uundgåelig og længerevarende", understregede han.

Artiklen fortsætter under banneret

Han mente ikke, at det ofte er tilfældet i folkeskolen.

"Der har jeg umiddelbart svært ved at se, at det vil være hyppigt forekommende i folkeskolen. Så der tror jeg, at det generelle råd vil være at lytte til vores helt generelle anbefalinger. Bliv hjemme, hvis du har luftvejssymptomer. Ring til din læge. Det gælder både læreren og eleven. Hold afstand. Høj hygiejne og så videre. Det er det, som vi ved, virker. Og det er det, som vi ved, bryder smittekæden i vores samfund".

Ros fra sundhedsministeren til lærerne

"Jeg har en datter, der lige er startet i skolen igen efter Coronatid. Hun ringede til mig lige inden pressemødetog sagde, at hun har haft den bedste dag i skolen i lang, lang tid. Selv om alt var anderledes, så var det en kanon god dag, sagde hun. Jeg tror, at der er mange af os forældre, som er spændt på, hvordan det går. Så en kæmperos til min datters skole og til alle dem, som får det her til at virke. Det er vanskeligt i den her tid. Stor ros til dem, som har tryllet og fået det til at virke", sagde Magnus Heunicke.  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ