Blog
0   2

Genstandsanalysemodel -en nem hjemmeopgave i disse sære tider.

Abonner på nyt om Folkeskolens håndværk og design-rådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Vi ser alle på genstande på forskellige måder. Og som faglærere har vi alle vores egne måder, at lære vores elever at analysere genstande på. Dette er mit bud på en genstandsanalyse.

Vi ved alle hvordan en sofa ser ud, men hvad jeg synes ser rart og hyggeligt ud, er det bestemt ikke sikkert du synes. Det hele afhænger af vores smag, vores erfaringer og ikke mindst de erindringer vi forbinder med genstanden.

Derfor er det virkelig interessant, at lade genstandsanalyse være et element der går igen i undervisningen. For én ting er erfaringer og erindringer med en given ting, noget andet er den tydelige faglige udvikling, eleverne selv kan se, når de igennem årene analyserer, og deri føler sig til hvilket materiale genstanden er lavet i, vurderer teknikker og ikke mindst; ser sin egen udvikling.

Modellen der er vedhæftet her, er en grundlæggende model, der egner sig godt til elever i 4. og 5. klasse. Jeg har lavet den i word til eleverne. Den ændrer sig løbende, da jeg hele tiden får nye idéer, og vinkler den til den passer til det givne tema i undervisningen. 

I denne omgang fungerer den dog udmærket til hjemmeundervisningen.

Artiklen fortsætter under banneret

Du er velkommen til at benytte den, hvis du har lyst. 

Det kunne også være interessant at vide, hvilken genstandsanalyse-model du bruger i din undervisning?

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.262 andre er allerede tilmeldt