Blog
6   110

Elev: ”Det er som at blive slået hårdt i maven, hver eneste gang jeg tænker på skolearbejde”

Abonner på nyt om Folkeskolens engelskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I lærergrupper på Facebook hyldes fjernundervisning, som var det svaret på alle folkeskolens problemer. ”Mine elever elsker at spille virtuel banko”. ”Jeg har aldrig oplevet mine elever så motiverede”. Men der sidder altså også elever derude, der har rigtig, rigtig svært ved fjernundervisning. Elever, som er alt andet end motiverede. Elever, som er bange, som stresser og savner. Det er de elever, jeg vil tilegne dette indlæg.

I går fik jeg en besked(række) fra én af mine elever. Det var naturligvis én besked ud af mange, for I disse tider plinger min telefon nærmest kontant med spørgsmål om de opgaver, jeg har lagt ud. Men denne besked var anderledes.

”Har du nogle gode metoder til, hvordan man kan undgå, at stressen tager over og jeg ender med ikke at kunne lave noget som helst? For det er lidt det der er ved at ske ☹”

”Det er som at blive slået hårdt i maven hver eneste gang jeg tænker på skolearbejde”

”Jeg savner normal undervisning. Jeg savner dig. Jeg savner alle de andre. Jeg kan ikke holde til så meget ændring på en gang.”

Artiklen fortsætter under banneret

Hun er ikke den eneste

Beskederne gjorde mig ked af det. Fordi jeg vidste instinktivt, at der var flere som hende derude bag skærmene. Som ikke turde sige højt, hvor svært det er at være i alt det her. Og jeg tror, at både vi lærere, forældre og i særdeleshed kommunerne glemmer, at det her ikke er for sjov. Danmark er i krise! Ja, hele verden er, og imens sidder vi og klapper i hænderne over, at stort set alle forlag har givet os gratis adgang til deres onlineportaler.

Giv dem lidt fred

Jeg er ikke psykolog, og jeg kender ikke navnene på de forkromede teorier om, hvad der sker i den menneskelige hjerne, når der vendes op og ned på hverdagen. Men jeg er lærer, og mit hjerte banker for de elever, der ikke bliver hørt. For der er da ingen tvivl om, at alle de børn og unge, der glædes over online undervisning, bare skal give den gas. Selvfølgelig! Men vi må ikke glemme alle dem, der i denne tid er bange, og som på ingen måde trives i det her. Som savner, og som stresser, og som i virkeligheden ville have allerbedst af bare at få lidt fred.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.794 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.072 andre er allerede tilmeldt