Anmeldelse Letlæsning
0   114

Lav lix ingen hindring

Uhygge, kærlighed og venskaber, fortalt for unge, der har lidt alt for mange nederlag i mødet med læsningen. Godt gået.

Slenderman

Fakta


Titel
Slenderman

Forfatter
Kit A. Rasmussen

Pris
197,50

Sider
99

Serie
Mellem_Rum

Forlag
Gyldendal


Titel
Bøgely Røvly Lovely

Forfatter
Anne-Marie Donslund

Pris
197,50

Sider
77

Serie
Mellem_Rum

Forlag
Gyldendal

Mellem_Rum-seriens kortromaner er blevet til efter en undersøgelse af, hvilke emner de unge læsesvage elever har lyst til at læse om. Undersøgelsen er foretaget i samarbejde mellem Gyldendal og organisationen Læs for Livet, og bøgerne er skrevet af etablerede forfattere. Læs for Livet arbejder for, at udsatte børn kan få positive læseoplevelser, og organisationen formidler donationer af biblioteker til de institutioner, der huser disse børn.

Artiklen fortsætter under banneret

"Slenderman" er en af de mest uhyggelige bøger, jeg nogensinde har læst. Det var ikke muligt at lægge den fra sig, før man havde fundet ud af, hvordan historien endte. Den handler om Tobias, som kun har én ven, Victor. De går i samme klasse som Simon, der er deres plageånd med vedholdende mobning. De to venner cykler jævnligt i skoven, og en dag fotograferer de hinanden og opdager en mystisk mand, som er med på billederne. Tobias googler fænomenet og opdager, at mange andre har haft lignende oplevelser.

Herfra udspinder der sig en sand gyser. Det meget enkle sprog virker som et elegant stilistisk virkemiddel og ikke som et pædagogisk hjælpemiddel.

"Bøgely Røvly Lovely" foregår på bostedet Rosenly, hvor Julie bor, efter at hendes familie er gået i opløsning. Julie er skrækslagen, fordi hun hører, at en pædagog er slået ihjel på et bosted ovre på den anden side af vejen, og Julie føler sig forfulgt af en dreng derfra. Omgangstonen er barsk på Bøgely, men der er også rigtige venskaber mellem de unge, selvom de alle har hver deres barske baggrund for at være på bostedet. Julie kan således ikke bo hjemme, hvor hun alt for længe har taget sig af sin far, der har fået et voldsomt alkoholproblem. Undervejs udvikler der sig en kærlighedshistorie, og der kommer kontakt mellem de to bosteder. For et ungt menneske vil der være mange tråde, der fænger.

Ud fra disse to kortromaner at dømme virker serien som et fint initiativ. Yderst relevante temaer fra unges dagligdag tages under behandling. Når dette kombineres med en fin tilgængelighed, vil man kunne få nogle unge mennesker til at læse, selvom de tidligere har haft alt for mange dårlige oplevelser på det felt. Lad os håbe, de får blod på tanden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.480 andre er allerede tilmeldt