Fonde
0   26

Fonden: Derfor er pengene ikke uddelt endnu

Folkeskolemilliarden skulle have været uddelt på nuværende tidspunkt, men ifølge A.P. Møller Fonden er der i januar 2020 kun bevilget 671 millioner kroner.

»Det har længe stået klart, at det ville komme til at tage længere tid end planlagt at få bevilget det fulde beløb«, fortæller sekretariatsleder Hans Kristian Kristensen.

Det hænger sammen med, at folkeskolerne ikke har haft kapacitet til flere efteruddannelsesprojekter:

Artiklen fortsætter under banneret

»Det handler først og fremmest om udfordringer med hensyn til vikardækning, og om at man mange steder har ønsket at prioritere initiativer, der allerede var sat i søen. På linje hermed blev fonden i de første år fra flere sider rådet til at sætte bevillingstempoet ned. Det var et råd, vi valgte at følge«, siger Hans Kristian Kristensen.

Af samme grund har fonden siden 2016 to gange dedikeret en af de to årlige ansøgningsrunder til et specifikt tema. I foråret 2016 var der fokus på indsatser til efteruddannelse inden for historie og naturfag, da statistikken viste, at det var her, der var flest lærere, som underviste uden at have undervisningskompetence i faget. I 2017 var der fokus på initiativer, der havde til formål at bryde den negative sociale arv.

»Det blev valgt, fordi det var meget begrænset, hvor mange ansøgninger fonden indtil da havde fået med det sigte«, siger Hans Kristian Kristensen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ