Blog
1   9

Internationalisering og virksomhedssamarbejde med en smag af lakrids

Abonner på nyt om eTwinning i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Der findes mange opskrifter på, hvordan man laver undervisning, der styrker elevernes læring, motivation og trivsel. På den internationale samarbejdsplatform eTwinning er der uanede muligheder for at sammensætte et projektforløb, så det passer til din klasse.

”Do re mi fa so laKRIDS – så det synger i maven”

Lakridsens historie er gammel, faktisk helt tilbage til omkring 2300 år f.kr. Denne viden fik mine elever en dag, hvor vi snakkede om smag. Samtidig opdagede vi sammen, at vores smag er forskellig alt efter alder, geografi og vaner. Slår man ordet lakrids op, kan man se, at der findes mange forskellige smagsvarianter, nogle kunne eleverne lide, andre ikke – og vi snakkede om, at det kunne være sjovt at lave lakridskarameller med ny smag og simpelthen opfinde en ny lakridskaramel-variant.

Artiklen fortsætter under banneret

Sådan opstod ideen til projektet ”do re mi fa so laKRIDS – så det synger i maven”.

 

Internationalt smags-samarbejde

Projektideen blev slået op på eTwinnings projektside, og det internationale smagsfusions-samarbejde mellem 3 klasser fra Danmark, Norge og Tyskland begyndte. Hver klasse skulle gennem smagseksperimenter og lave minimum 1 version, der kunne sendes til smagsbedømmelse. Alle 3 klasser kæmpede med at ramme den helt rigtige konsistens, og der blev ivrigt testet forskellige smagskombinationer.

 

Bagsværd Lakrids – en samarbejdspartner med ekspertise

Et internationalt smagsfusions-samarbejde skal selvfølgelig have et dommerpanel bestående af eksperter.

Morten Kornbech fra Bagsværd Lakrids blev derfor kontaktet, og indvilligede i at indgå i projektet med råd og video samt være smagsdommer.

Med dette samarbejde kom projektet op på et helt nyt niveau. Tanken om at det blev en professionel som Morten, der skulle være med til at bedømme smagen, var med til at motivere eleverne yderligere.

De 3 klasser sendte følgende smagsvarianter afsted til bedømmelse hos Morten: mynte-lakridskaramel, kirsebær-lakridskaramel og klementin-lakridskaramel.

En smag af lakrids

Det internationale smags-samarbejde med klasser fra Norge og Tyskland, samt inddragelse af dansk ekspertise var med til at give projektet ”Do re mi fa so laKRIDS – så det synger i maven” en anderledes vinkel på undervisningen.

På eTwinningportalen kan man blandt andet rammesætte et projektforløb i forhold til: Antal deltagere, tidshorisont, graden af samarbejde og deling af information. Portalen er gratis, og eTwinning koordineres i Danmark af Børne- og Undervisningsministeriets styrelse for It og læring, STIL.

En video om projektet kan ses her: 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ