Think quest

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi har tidligere beskrevet den danske Thinkquestkonkurrence, og der er nu mulighed for at deltage i en international konkurrence på adressen: http://www.thinkquest.dk/inter/.Det er en konkurrence, hvor man sammen med sine elever kan vinde priser for gode Netsider og undervisningsforløb. Det er gratis at deltage, og man kan vinde priser for 'tusinde af kroner'. De forskellige kategorier i konkurrencen er kunst og litteratur, sport og sundhed, videnskab og matematik, socialvidenskab og en sidste kategori, som indeholder de emner, der ikke passer ind under de andre kategorier. Deltagelsesbetingelser og bedømmelseskriterier kan man studere på siden 'før du gå i gang' under ovennævnte link. Ydermere viser siden de sidste års vindere, og der er også eksempler på sider, som ikke vandt. Det er en god inspiration, hvis man selv tænker i de baner.

Deadline for bidrag til konkurrencen er torsdag den 3. maj.

Man kan også bruge mange af de rigtig gode sider direkte i sin undervisning - som for eksempel siden om menneskerettigheder på http://library.thinkquest.org/28172/index2.htm, der er på engelsk. Den er god i forbindelse med projektarbejde eller som inspiration til gruppearbejde i klassen. Der er emner som børnesoldater, dødsstraf og racisme, og destatistiske oplysninger sluttes af med forståelses- og diskussionsspørgsmål. Der findes også en dansk parallel http://www1999209.thinkquest.dk/, som fik tredjepræmie i 1999.

Der er selvfølgelig også flere gode sider på dansk. Herkan for eksempel nævnes 'Det Politiske System i Danmark':http://www1999362.thinkquest.dk/800x600.shtml. Det er et gennemarbejdet projekt om det danske demokrati. Denne side kan med fordel bruges i samfundsfag og selvfølgelig også som opslagsværk i forbindelse med andre projekter.

En sidste side, som her skal nævnes, er adressen:http://www2000179.thinkquest.dk/, som handler om de nordiske guder. Siden egner sig fint til mellemtrinet.