Anmeldelse Skønlitteratur
0   26

Graphic novel med stor og varm fortælleglæde

”Lillepigen fra Lolland” er en herlig graphic novel om Kate Malling, fra hun fødes i 1926 i Dannemare på Lolland, til hun som 14-årig afslutter skolen. Inspireret af forfatterens farmors dagbøger.

Lillepigen fra Lolland

Fakta


Titel
Lillepigen fra Lolland

Forfatter
Line Malling Schmidt

Illustrator
Line Malling Schmidt

Pris
190

Sider
112

Forlag
Vild Maskine

Lillepigen er forfatterens/illustratorens egen farmor, og der er barndomserindringer om stormflod, hittebørn, roeferie, anden verdenskrig, hverdagen, familie, nye hjemmesyede kjoler … kort sagt: om gamle dage fra 1920'erne til 1940'erne.

Artiklen fortsætter under banneret

Barnebarnet finder et gammelt fotoalbum og får så hele familiehistorien ridset op, store og små begivenheder blandet imellem hinanden, om den forfærdelige stormflod i 1872, om klipfisk, første skoledag, vinter, roeferie (vi er vel på Lollands fede jorder) og Oxfordbevægelsen - farmors far var meget religiøs og blev optaget af bevægelsen, der blev stiftet i 1921 af en amerikansk præst.

Illustrationerne er fortællende, sjove og stilfærdige og emmer af en kærlig humor. ”Lillepigen fra Lolland” er en skøn udgivelse fyldt med hjertevarme, stor fortælleglæde og original og kreativ tegnekunst.

En oplagt anskaffelse til selvlæsning og til undervisningsbrug, når der er historiske emner på programmet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.589 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.534 andre er allerede tilmeldt