Citat

For at få flere unge til at tage en uddannelse og komme i job vil KL rykke 10. klasse ud af folkeskolen. (arkivfoto)
For at få flere unge til at tage en uddannelse og komme i job vil KL rykke 10. klasse ud af folkeskolen. (arkivfoto)

KL i nyt udspil: Ryk 10. klasse ud af folkeskolen

Alt for mange unge får hverken en uddannelse eller et job. Hvis alle unge skal lykkes, kræver det, at vi gentænker vejen til uddannelse og job. Derfor skal 10. klasse laves om, og unge skal have mulighed for at tage et job før en uddannelse, lyder det i et nyt ungeudspil fra KL.

Publiceret Senest opdateret

10. klasse skal rykkes helt ud af folkeskolen, lyder det fra KL i et nyt ungeudspil med 20 anbefalinger. 10. klasse skal blive starten på en ungdomsuddannelse i stedet for afslutningen på folkeskolen. Udspillet sætter spot på de 45.000 unge under 25 år, som står uden uddannelse eller job

”Vi har et stort ansvar – både menneskeligt og samfundsøkonomisk – for at få skabt nogle rammer omkring de unge, der gør, at de kan lykkes i livet. Bag mange af de 45.000 unge gemmer sig et potentiale, som ikke er blevet set, og en følelse af at stå uden for vigtige fællesskaber. Den spiral skal vi have brudt,” siger ormand for KL’s Børne- og Undervisningsudvalg Thomas Gyldal Petersen i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Det handler bl.a. om, at vores uddannelsessystem – fra folkeskolen til ungdomsuddannelserne – skal blive bedre til at rumme alle unge. Derfor skal vi justere i rammerne om undervisningen og prøverne, og vi skal skabe en 10. klasse, som hjælper eleverne på vej til en ungdomsuddannelse frem for kun at være en afslutning på folkeskolen.”

kl.dk: " Nyt ungeudspil: Lav om på 10. klasse og giv mulighed for at tage job før uddannelse"

Powered by Labrador CMS