Anmeldelse

Det forbudte sted

Det forbudte sted

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det at blive fristet, at krydse grænser og at udfordre skæbnen har til alle tider været en del af menneskets liv; også litteraturens. I denne bog sættes fokus på følelser, tanker og handlinger, som nogle oplever som forbudte og forkerte, mens andre ser det som det naturligste i verden.

Fakta:

Titel: Det forbudte sted

Forfatter: Betinna Sidor Rasch, Lotte Holm-Petersen

ISBN: 978-87-23-02330-8

Pris: 172,50 kroner

Sider: 114 sider

Serie: Tid til dansk

Type: Bog

Forlag: Alinea

Temahæftet er tænkt brugt i litteraturundervisningen i overbygningen, altså 8.-10. klasse. Det brede indhold af genrer, romanuddrag, noveller, digte, sagprosa, tegneserier, installationer og malerier gør, at man er dækket ind genremæssigt. Teksterne er taget ud fra en bred vifte, men bogen kan alligevel ikke stå alene som litterær grundbog, men kun som supplement, da det tematisk er lidt for snævert.

Danskfaget har de seneste år gennemgået en stor forandring fra at være stærkt tematiseret med megen skriftlighed og par- eller gruppearbejde til at blive i langt højere grad litteraturorienteret. Dette hæfte lægger gennem varierede opgaver fint op til denne undervisningsform, dog med for megen vægt på skriftligheden og gentagelser af opgavetyper.

Ikke en bog til at bruge fra ende til anden, men god som inspiration og afveksling.

Sidst i bogen findes oplæg til en større skriftlig opgave inden for genren kommentar. Opgaven kan give eleverne redskaber og ideer til prøven i skriftlig dansk.