Uambitiøse vejledende timetal for læreruddannelsen

Hverken DLF eller Lærerstuderendes Landskreds er imponerede over de nye vejledende timetal for læreruddannelsens fag - et linjefag bliver på 240 timer mod 360 i 1970'erne. Samtidig har flere seminarier på forhånd opgivet at overholde timetallene.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De lærerstuderende er bekymrede for, om politikerne sikrer seminarierne den fornødne økonomi til at udbyde det vejledende timetal og så ligesom Danmarks Lærerforening gerne, at det vejledende timetal blev erstattet af et minimumstimetal for fagene.

"Der er sket en betydelig reduktion af undervisningstimetallet over de seneste årtier på grund af besparelser, hvilket har forringet læreruddannelsen", hedder det i DLF's høringssvar til bekendtgørelsen om den nye læreruddannelse. "Således var et linjefag i 1970'erne fastsat til 360 timer + vejledning og studieuge. Et tilsvarende linjefag i dag har et vejledende timetal på 240 timer. Det faldende undervisningstimetal hænger ikke sammen med de store og øgede krav, der i dag stilles til lærere i folkeskolen".

Lærerstuderendes Landskreds er samtidig bekymrede for, om de nye vejledende timetal får seminarierne til at organiserer undervisningen på en uhensigtsmæssig måde og opfordrer til, at de på deres hjemmeside offentliggør, hvordan undervissningen er organiseret i de forskellige fag, samt at Undervisningsministeriet over en årrække følger udviklingen for at sikre, at der ikke sker en devaluering af undervisningens kvalitet.