Debatregler på folkeskolen.dk

Alle registrerede brugere har mulighed for at skrive indlæg og kommentarer i debatten om folkeskole og lærerarbejde på folkeskolen.dk - deltagelse i debatten sker på eget ansvar.  Vær opmærksom på at debattere i en god tone - der skal være plads til alle i debatten på folkeskolen.dk

Redaktionen forbeholder sig ret til at gribe ind over for usaglige indlæg og personangreb, fordi det er vigtigt for os, at folkeskolen.dk's debat er et sted, hvor alle føler sig trygge ved at bidrage til debatten. Følg nedenstående retningslinjer, så vi kan få en debat på folkeskolen.dk, der gerne er polemisk, men også meget gerne konstruktiv!

 

 1. Folkeskolen.dk optager ikke anonyme indlæg. Din brugerprofil skal være opdateret med dit eget for- og efternavn og med aktuel e-mailadresse (denne vises ikke på sitet). Hvis du benytter et profilbillede, skal det være et vellignende foto af dig selv (i tvivlstilfælde kan redaktionen udelukke en bruger, ind til du har opdateret din profil og givet debat@folkeskolen.dk besked om dette)
 2. Personangreb er ikke tilladt.
 3. Indlæg skal holde sig til emnet og føre debatten videre. Kritik skal være saglig og underbygges med argumenter, dvs. tage udgangspunkt i konkrete udtalelser eller handlinger.
 4. Alle indlæg skal overholde gældende lovgivning. Det medfører, at de ikke må indeholde injurier, og at de ikke må krænke andres ophavsret, og de må ikke indeholde personfølsomme oplysninger om andre mennesker eller grupper.
 5. Indlæg må heller ikke fremstå useriøse fx med overdreven brug af VERSALER
 6. Det er ikke tilladt at 'spamme' debatten med enslydende eller omtrent enslydende  indlæg/kommentarer.
 7. Folkeskolen.dk optager ikke annoncer i netdebatten og dermed ikke tekster, der reklamerer for kommercielle produkter. Vi tillader således heller ikke links til webshops eller andre kommercielle sites i indlæg, og redaktionen forbeholder sig ret til at fjerne sådanne links uden varsel. Hvis du er personligt involveret i et produkt/en serviceydelse, du skriver om, skal det fremgå af enten indlæg eller profil (jobtitel/arbejdsplads). For annoncering se folkeskolen.dk/annoncering
 8. Overtrædelse af ovenstående god praksis vil medføre sletning af indlæg under henstilling til at følge gældende regler og god debatskik. Endelig vil gentagne advarsler medføre lukning af brugerprofilens adgang til at debattere.
 9. Redaktionen forbeholder sig ret til at redigere og moderere og slette indlæg, som vi vurderer, er skadelige for folkeskolen.dk som helhed
 10. Indlæg og kommentarer på folkeskolen.dk kan blive bragt i fagbladet Folkeskolen (evt. forkortet)Du kan ikke kræve at få slettet indlæg, du har fortrudt, heller ikke selvom du vælger at få deaktiveret din brugerprofil. Indlæggene bevares af hensyn til den tråd, de måtte indgå i, men vil i det tilfælde stå under navnet 'deaktiveret bruger'.

 

Tips til gode indlæg/kommentarer (inspireret af ing.dk)

 • Bidrag med din viden og spørg ind til det, som du gerne vil vide mere om eller have uddybet. Overvej inden du skriver, om dit input er inden for emnet og fører den igangværende debat videre.
 • Hvis du føler dig ophidset eller vred over indhold på folkeskolen.dk eller over andre ting i livet, anbefaler vi, at du venter med at ytre dine følelser til senere. Sov på det!
 • Hvis du mener, at en anden debattørs indlæg ikke overholder debatreglerne, anbefaler vi, at du trykker på knappen 'klag' og anmelder indlægget til redaktionen.

Kontakt evt. debat@folkeskolen.dk

 

Opdateret 4/2-2020 

Hjælp os med at teste

Vin lille

⚠️ Hjælp os med at teste nye ideer til de faglige netværk og vind 6 flasker vin  ⚠️
Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
1000 tak for din hjælp!
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil - tager ca. 15 min.)