Den Grønne Rygrads Inspirationsmøde 2022

Grøn læring og klimadannelse i grundskolen, 22. september 2022 kl. 9.30-16.00

22. september 2022 kl. 9.30-16.00 inviterer Den Grønne Rygrad og Haver til Maver skolechefer, lærere, kommunale konsulenter, naturfagskoordinatorer og Åben skole-aktører til inspirationsmøde i Haveselskabets Brøndsalen på Frederiksberg. Tilmeldinger fra alle målgrupper og hele Danmark er allerede begyndt at komme, og vi mærker generelt interesse for dagen. Med denne invitation kan vi nu præsentere et mere detaljeret program for dagen og den formelle tilmeldingsprocedure.

Dagen er for dig, der ønsker inspiration og gerne vil bidrage med din viden og erfaringer om, hvordan den naturfaglige klima- og bæredygtighedsundervisning kan blive praksisnær, motiverende og handlingsorienteret bl.a. ved at styrke det kommunale fokus på Åben skole-indsatsen. Udover workshops, oplæg og vidensdeling mellem deltagerne som udbytte, så vil alle få mulighed for at få udgivelsen “Den Grønne Rygrad - en metodeguide til at styrke praksisnær grøn dannelse i grundskolen” og Den Grønne Rygrads didaktiske grundlag med hjem.

Regler for arrangementskalenderen

Arrangementskalenderen på folkeskolen.dk er et gratis tilbud om at præsentere arrangementer fra Danmarks Lærerforening og DLF's kredse, de faglige foreninger for lærere samt andre arrangementer målrettet lærere, skoleledere, børnehaveklasseledere og vejledere/konsulenter i sektoren, hvis disse arrangementer har en deltagerpris på max. 1000 kr. Har du et arrangement, du ønsker optaget i kalenderen, kan du indsende det på email til folkeskolen@folkeskolen.dk - husk at anføre tid, sted, pris, dagsorden/emne samt kontaktinfo/link Ved andre arrangementer henvises til muligheden for at annoncere.

Tilmeld dig inspirationsmødet her

Program


Kl. 9.30-10.00
: Check-in og kaffe og te.

Kl. 10.00-10.15: Christian Ibsen, direktør i CONCITO og Daniel Hervik, direktør i Haver til Maver byder velkommen.

Kl. 11.15-12.30: Repræsentanter fra folkeskolens mange aktører, fødevareminister Rasmus Prehn og programchef for CONCITOs Klimaambassaden og Den Grønne Rygrad Synnøve Kjærland byder ind med deres vinkel på, hvordan skolen kan være én af drivkræfterne bag samfundets grønne omstilling og bl.a. fødevarer og maddannelses rolle i denne proces. Moderator Jacob Fuglsang, uddannelsesredaktør på Politiken.

Kl. 11.15-12.30: To handlingsspor bygget op om workshops, som veksler mellem oplæg, praktiske aktiviteter, vidensdeling og tid til at arbejde med egne lokale indsatser. Faciliteres af medarbejdere fra Den Grønne Rygrad og Haver til Maver og med inspirerende bidrag fra lærere, elever og kommunale konsulenter fra forskellige kommuner.

I tilmeldingsformularen markeres hvilket spor du ønsker at deltage i.

Den Grønne Rygrad fra kommunale strategier til praksisnær læring – tre workshops á 30 min. Foregår i Brøndsalen.

1. Samarbejder på tværs af skole- og andre forvaltninger i kommunen.
2. Samarbejdet mellem lærer og Åben skole-aktører.
3. Elevinddragelse i læring om klima og bæredygtighed.

Skolehaven, et jordnært, bæredygtigt og sanseligt læringsrum – tre workshops á 30 min. Foregår i Haver til Mavers skolehave ved Frederiksberg Have.

1. Kredsløb og økologi i skolehaven.
2. Grøntsagsdyrkning og grøntsagsmadglæde.
3. Skolehaven som en del af elevernes varierede skoledag.

Kl. 12.45-13.30: Fælles frokost

Kl. 13.30-14.15: Workshops i de to handlingsspor fortsætter

Kl. 14.25-14.50: Fælles afslutning med et inspirerende og tankevækkende oplæg fra Astrid Sinnes, forsker og professor ved Norges miljø- og biovetenskapelige universitet (NMBU) og forfatter til bogen “Action, takk! : Hva kan skolen lære av unge menneskers handlinger for bærekraftig utvikling”.

Kl. 14.50-15.00: Den Grønne Rygrad og Haver til Maver samler op på dagen og runder det formelle program af.

Kl. 15.00-16.00: Alle deltagere inviteres til uformel netværkeri, hvor der vil blive serveret forfriskninger med og uden alkohol.

Inspirationsmødet starter og afsluttes fælles i Brøndsalen i Haveselskabets Have på Frederiksberg Allé 1, 1820 Frederiksberg C.

Deltagelse er gratis, og der er naturligvis fuld, vegetarisk forplejning hele dagen. Spørgsmål og andre henvendelser angående dagen kan sendes til:

Synnøve Kjærland, programchef, Klimaaambassaden og Den Grønne Rygrad - sek@concito.dk

eller Amalie Dynnes Ørsted, projektleder for Haver til Maver i Den Grønne Rygrad - amd@havertilmaver.dk

Powered by Labrador CMS