Debat

Bliver der stadigvæk holdt kurser i musiklærerforeningen

Hvordan er det lige med de dér kurser i musiklærerforeningen. Står du i dit musiklokalet og mangler inspiration til kommende undervisning og er i tvivl om, hvor du skal gå hen? Så tag fat i din lokalforening, de kan hjælpe dig.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så er vi i gang med anden halvdel af skoleåret. I efteråret har lokalforeningerne afholdt stribevis af spændende kurser både for Jer musiklærere og for skoleelever. Nordjyderne startede skoleåret med et internatkursus og har sidenhen holdt et kursus i valgfagseksamen. Lokalforeningen i Vejle har haft et kursus i dansesange og i København har lokalforeningen haft samlet de studerende med deres undervisere samt musiklærere på læreruddannelsen i København til et eftermiddagskursus i stomp til mellemtrinnet, hvor alle fik inspiration med hjem. 

Det er blot et udpluk i alle de fantastiske kursusudbud, vi har i de enkelte lokalforeninger. I Pædagogisk Udvalg har vi i længere tid arbejdet med lokalforeningerne, hvor fokus blandt andet har været på deres årshjul. Dette gør, at I som medlemmer får et overblik over de kurser, som I kan tilmelde Jer til og deltage i over et helt skoleår. Vi har arbejdet med årshjulet sammen med lokalforeningerne, så vi var sikre på, at der i hver region bliver udbudt kurser, der dækker alle alderstrin samt fælles mål for musikfaget. 

Det er ikke i alle lokalforeninger, at der kommer mange deltagere til de forskellige kurser, der bliver udbudt. Vi ved, at I er derude og derfor håber vi på, at I går ind på Musiklærerforeningens hjemmeside og finder Jeres lokalforening samt de kurser der bliver tilbudt i Jeres område. Deltag i kurserne, hvis det er muligt. Mange kurser bliver lagt i de sene eftermiddagstimer, så det er lettere at komme afsted uden at det kolliderer med arbejdet. Der er 15 lokalforeninger fordelt ud i Danmark. Tjek også de nærliggende lokalforeningers kurser ud. Det kan være, at der er lige netop dét kursus, som I mangler og samtidig hjælper I den anden lokalforening med at få et godt kursus med Jer på deltagerlisten. Det er som tidligere nævnt ikke alle lokalforeninger, der har et stort antal deltagende på deres kurser, så vi må gerne hjælpe hinanden.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Lokalforeningerne skal i foråret planlægge årshjulet for kommende skoleår og der er I en vigtig faktor, hvis I gerne selv vil have indflydelse på de kurser, der bliver lagt i Jeres lokalforening. Vi vil så gerne have, at I er en del af lokalforeningerne, hvor det er Jeres ønsker, der bliver gennemført og hvor foreningen kan give inspiration samt vejledning i de ting, der kan være svære ude i musiklokalet. Men det sker kun, hvis I er synlige, så kontakt Jeres lokalforening eller endnu bedre mød op til kurserne i foråret og tal med dem dér!

Skrevet af Sara Harriet Nielsen, lagt op af Sara Emilie Jensen