Indtil den 22. april har matematiklærere mulighed for at indsende forslag til, hvordan man kan styrke matematik-faget

Nu kan du bidrage med ideer til en styrkelse af matematik-faget

En ekspertgruppe skal komme med forslag til at styrke matematik-faget, og alle matematiklærere har mulighed for at sende ideer ind til gruppen. Se hvordan du gør.

Publiceret

Hvordan kan man styrke matematik-faget i hele uddannelsessystemet?

Det skal en ekspertgruppe pege på, og anbefalingerne skal præsenteres for børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Om ekspertgruppen

Ekspertgruppen består af medlemmer med specifikt kendskab til henholdsvis grundskolen, de gymnasiale uddannelser, erhvervsuddannelser og professionshøjskoler og universiteter. Lærer på Lindevangskolen på Frederiksberg Lis Zacho er den eneste folkeskolelærer i gruppen. Docent ved Københavns professionshøjskole og viceleder for Nationalt center for udvikling af matematikundervisning (NCUM) Charlotte Krog Skott er formand for ekspertgruppen.

    Og det arbejde har landets matematiklærere mulighed for at bidrage til. Indtil den 22. april er det nemlig muligt at sende forslag til, hvordan man styrker matematikundervisningen i skolen.

    Det har været muligt at indsende forslag siden 7. marts, og det fremgår, at ekspertgruppen udover selve undervisningen vil tage udgangspunkt i problemer fra et elevperspektiv, prøveformer, lærernes kvalifikationer, rammer og strukturer ift. læreres og elevers arbejds- og skoleliv og digitale værktøjer og læremidler.

    Ekspertgruppens arbejde skal munde ud i en rapport med løsningsforslag til at højne elevernes faglige niveau og motivation i matematik i grundskolen og resten af uddannelsessystemmet.

    Det fremgår, at de endelige anbefalinger fra ekspertgruppen ”skal have sit primære fokus på løsninger, der kan gennemføres inden for den aktuelle økonomiske ramme”.

    Det var oprindeligt planen, at ekspertgruppen skulle være klar til at præsentere sine anbefalinger til maj. Men Børne- og Undervisningsministeriet oplyser overfor folkeskolen.dk/matematik, at "ekspertgruppens samlede afrapportering på udfordringer og løsningsforslag forventes offentliggjort til sommer".

    Du finder muligheden for at sende dine ideer til et styrket matematik-fag her.

    Powered by Labrador CMS