Debat

Hvad med praktikanterne?

Næste uge er der åbnet op for 0.-4. klasse i grundskolerne, men hvad med praktikanterne?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mandag 5/2 bliver der åbnet op for 0.-4. klasse i grundskolerne, da en undersøgelse viser en mistrivsel blandt børn. Og hurra for det! Nu skal elever og lærere i gang igen, men hvad med praktikanterne?

Jeg skal i næste uge møde op på min praktikskole, men hvor er fornuften i dette? Har regeringen glemt os? 

Denne genåbning sker ikke fordi det er sikkert at åbne op, men pga. prioriteringer. Derfor forstår jeg ikke, at praktikskoler ønsker at skabe en endnu større smitterisiko ved at give grønt lys for praktikanterne. Genåbningen er for børnenes skyld, ikke praktikanternes. 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Hvis man spørger Absalon Roskilde bliver vi set som ansatte i denne situation. Dette forstår jeg heller ikke. Modsat ansatte får vi ikke en løn udbetalt. Derfor arbejder vi ved siden af. Ved sygdom er ansatte dækket af denne løn, det er praktikanter ikke. Hvis jeg får Corona er jeg ikke dækket, men går uden løn i to uger. Nogle spørger mig: Men hvad er vigtigst? Din uddannelse eller dit job? Det eneste jeg kan svare er, at disse to ting hænger uafhængigt sammen. Intet job er ingen uddannelse. 

Personligt står jeg i et dillemma, hvor jeg ikke mener at det er forsvarligt som praktikant at møde op på sin praktikskole, og derfor ikke ønsker at møde op næste uge. Jeg møder alt andet end forståelse, når jeg ytre dette synspunkt. Som om jeg er dum ikke at udnytte muligheden. Men hvorfor ikke gøre skolernes boble mindre, og finde en andet løsning til praktikanterne, frem for at true dem med, at de ikke kan få godkendt deres praktik?

Hvad tænker I? Hvad tænker lærerene? 

Powered by Labrador CMS