Radionauterne Lisa Bay og Karen Brüel Birkegaard stiller børnenes spørgsmål videre til de relevante forskere og sørger for at de svarer i børnehøjde.
Radionauterne Lisa Bay og Karen Brüel Birkegaard stiller børnenes spørgsmål videre til de relevante forskere og sørger for at de svarer i børnehøjde.

Børn har lyttet 1 million gange til Radionauterne

Hvorfor kan dyr ikke tale? Hvordan opstår et sort hul, og hvorfor går man i skole? Det er spørgsmål, børn har stillet til Radionauterne, og 1 million gange har børnefingre eller hjælpende forældre-fingre trykket på en podcast og lyttet til svarene.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Radionauterne svarer på alle mulige naturvidenskabelige spørgsmål i børnehøjde. Alt fra hvorfor vand er vådt til, hvordan man bygger en robot eller laver tegnefilm. Radionauterne begyndte i 2016 og har til i dag besvaret mere end 70 spørgsmål fra børn.

Det er Lisa Bay og Karen Brüel Birkegaard, der står bag Radionauterne og stiller børnenes spørgsmål videre til de relevante forskere. Siden 2019 er podcastene blevet støttet af Novo Nordisk Fonden. Det er podcast til nysgerrige børn primært mellem 4 og 10 år.

Det er børnenes egne spørgsmål, der driver udsendelserne, og der tikker dagligt nye spørgsmål ind til Radionauterne.

Podcastene er opdelt i temaerne natur, mennesket, teknik, kultur og universet.

Læs mere

Læs mere på www.radionauterne.dk 

Powered by Labrador CMS