En nybegynder i gastronomiens verden skal have nogle grundregler og værktøjer for at kunne nå frem til at få glæden ved madlavning, så at tingene lykkes. Forfatteren giver et godt bud herpå. Madpyramide: Hvor ofte og hvor meget skal man spise? Under mål og vægt havde det været ønskeligt med lidt illustrationer, især for nybegyndere, ligeledes på siderne med køkkenets redskaber, hygiejne og opbevaring.
Opskriftsdelen, cirka 100 sider, indeholder: gryderetter, ovnretter, panderetter, farsretter, pizza og kødtærter, supper, sovs, ris og pasta, kartofler, grønsagsretter, salater, desserter og lidt bagværk.
Danske retter udgør en rimelig stor del af opskrifterne, for eksempel farsretter med 17 sider og kartofler med ni sider. Mange helsidestegninger er med til at bryde teksterne, men mange sider er ikke fyldt ud.
Jeg har prøvet en del af opskrifterne i 6. klasse, og de virkede glimrende eleverne fik glæden. De efterlyste billeder af den færdige ret, hvordan skal den se ud? Så dette er et godt råd til forfatteren før næste udgivelse. Bogen kan anbefales til hjemkundskabsundervisning, men også god at have som gruppesæt på hylden.
Kogebog for nybegyndere
Vi har lavet en ny flot platform. Desværre kunne vi ikke flytte de gamle profiler, så hvis du vil kommentere en artikel, skal du oprette en profil. Og er du ny i debatten – så velkommen til. Tjek eventuelt vores retningslinjer for debatten.
Tak fordi du deltager.