"Ærgerligt, hvis NemID får forældre til at droppe intra"

Skoleleder Ole Stavngaard håber, at en særlig mobiludgave af forældreintra, hvor man kan lave sit eget kodeord, kan løse situationen for de forældre, som er utilfredse med, at Rudersdal Kommune har indført krav om NemID på forældreintra.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det vil være ben-ærgerligt, hvis NemID betyder, at nogle forældre begynder at droppe forældreintra, eller brugen af det falder. For vi synes jo netop, at vores forældre var blevet rigtig gode til at bruge intra, og der kommer jo hele tiden nye faciliteter", siger Ole Stavngaard, der er leder af Skovlyskolen i Holte.

Rudersdal Kommune har besluttet at lægge adgangen til forældreintra ind bag et NemID-login, fordi systemet indeholder personfølsomme oplysninger i form af elevplaner. En del forældre har nu henvendt sig til skoleledelsen, og nogle har også været i pressen for at udtrykke deres utilfredshed med, hvad de oplever som en stor forringelse af kommunikationen mellem skole og hjem, fordi login-proceduren for at komme ind og læse og skrive beskeder er blevet meget mere tidskrævende.

"Jeg har kunnet henvise forældrene til noget, vi kalder MobilRude - en slags lightudgave af forældreintra, hvor man kan kommunikere på intra via sin smartphone eller computer. Der skal man kun bruge NemID én gang for at oprette sig op og lave sit eget kodeord. Jeg håber, at det kan løse problemet", siger Ole Stavnsgaard, som vil følge med i, om forældrenes brug af intra falder efter indførelsen af NemID.

Det er op til den enkelte kommune at beslutte, om man vil bruge den traditionelle telefonnummer/kodeord-løsning, NemID eller frit valg i mellem de to login-modeller på forældreintra.

Powered by Labrador CMS