Skoleelever skal i dag koge litervis af c-vitaminfyldt hyldebærsuppe sammen med kok Jesper Vollmer og økolog og restauratør Louise Køster på Frederiksborg Slot. Slottet i Hillerød er første stop på fødevareminister Jacob Jensens "MadkulTOUR" som led i projektet ’Fortiden i fremtidens mad’, hvor ministeriet har modtaget omkring 2000 opskrifter fra borgere og organisationer. Udvalgte opskrifter og tilberedningsmetoder vil indgå i et undervisningsmateriale til folkeskolen, som udkommer næste år. Projektet skal imødegå tendensen til, at flere og flere danskere spiser takeaway og færdigretter, og stadig færre børn deltager i madlavningen hjemme.
Næste stop på touren er den 16. december i Den Gamle By i Aarhus, hvor Malene Søgaard, medejer af bælgfrugtvirksomheden Pure Dansk, viser sin nyfortolkning af den klassiske småkage, vaniljekrans, og besøgende skoleelever skal prøve at bage Den Gamle Bys vaniljekranse.
Hyldebærsuppe åbner fødevareministerens turne med gamle danske opskrifter til madkundskab
Velkommen til debatten. Tjek eventuelt vores retningslinjer.