30 virksomheder inviterer Silkeborgs udskolingselever indenfor

Elever besøger arbejdspladser i uge 40

30 virksomheder i Silkeborg inviterer i denne uge overbygningens elever indenfor i projektet 'Kloge hænder'. 1100 elever introduceres til erhvervsuddannelse og en faglært fremtid.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Eleverne får mulighed for at besøge for eksempel byggepladser, fabrikker, maskinværksteder, en stigefabrik eller en fjedrefabrik - håndværks-, produktions- og industrivirksomheder. Det er det landsdækkende netværk Tektanken og Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro, der står for projektet.

Virksomheder sætter eleverne i arbejde til åbent hus

Eleverne hører om en virksomhed og arbejder hjemme på skolen med relevante opgaver, før de kommer ud på virksomheden. Her ser de arbejdet blive udført og har mulighed for at tale med medarbejdere, så de får et mere realistisk billede af, hvad det specifikke arbejde indeholder og hvordan det udføres.

Industrien sætter penge i skoleelever

Tektanken planlægger i øjeblikket lignende forløb i andre kommuner og vil udbrede "Kloge hænder" til andre interesserede kommuner.

7. klasse på pumpeskole