Tillidsrepræsentant på Gauerslund Skolen Hanne Marcussen regner med, at skolen vil blive præsenteret i et positivt lys i slutningen af programmerne
Lars Laursen / TV 2
Gauerslund-lærerne: Vi er en helt almindelig skole
I første afsnit af serien 'Skolen - verdensklasse på 100 dage' blev Gauerslund Skole fremstillet som en af landets dårligste skoler. Lærerne havde svært ved at genkende deres egen arbejdsplads, siger lærer og tillidsrepræsentant Hanne Markussen
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
"At blive udråbt til en af Danmarks dårligste skoler har da været frustrerende, og nogle af mine kolleger var kede af det. Jeg synes, vi har været en helt almindelig, god skole", siger hun.
Tillidsrepræsentanten bed blandt andet mærke i, at tv-producenterne tog udgangspunkt i, at skolen er placeret som nummer 1.197 ud af cirka 1.800 skoler på Cepos' rangliste over skoler.
"Jeg vidste ikke noget om, hvordan vi lå på den liste, og jeg er skeptisk over for, om man kan bruge sådan en liste til noget seriøst", siger hun
Ikke verdens bedste
Hanne Marcussen forventer, at billedet er vendt, når den sidste udsendelse ruller over skærmen. Her vil skolen sandsynligvis blive fremstillet i et positivt lys, men det billede svarer nok heller ikke til virkeligheden, mener tillidsrepræsentanten.
Når man siger, at skolen skal være i verdensklasse, lugter det af forventning. Vi har en stor opgave med at forklare forældre og andre, at heller ikke det billede passer helt på os. Vi bliver ikke bare verdensmestre på så kort tid", siger Hanne Marcussen, der mener, at sandheden ligger et sted imellem de to yderpoler Tv2 viser.
Alle er med
Selv om tv-kameraerne har skabt et forventningpres, er alle lærere med på projektet, forklarer viceskoleleder Charlotte Kærsaa.
"Der er ikke lærere, som har meldt sig ud af projektet, men nogle er gode til at problematisere tingene. Det er kun godt, for det skaber udvikling", siger hun.
Selv om mange lærere havde svært ved at vænne sig til de snurrende kameraer, mener både tillidsrepræsentanten og viceskolelederen, at projektet har været det hele værd.
"Vi ville gerne have gennemført projektet uden tv på, fordi det hele er blevet mere presset i mange situationer. Omvendt har det også virket motiverende. Nogle gange har vi ment, at vi ikke havde tid til at gennemføre ting. Men så har vi alligevel gjort det", siger Pernille Kærsaa og understreger, at tv-folkene har opført sig pænt og taget hensyn.