Elever fra Hurup Skole modtager hyldest ved arrangement i DOKK1 i Aarhus

Elever vinder lydkonkurrence i Forskningens Døgn

To 5.-klasser fra Hurup Skole er landets bedste til at optage lyde i Forskningens Døgns store skolekonkurrence Tæt på Lyd.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

 

Eleverne har den seneste måned været på lydjagt i Hurup og omegn, hvor de på deres mobiltelefoner har de optaget lyde af blæst, fuglekvidder og togtrafik til forskningsprojektet 'Lyden af Danmark', skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

De to 5.-klasser vandt, fordi de har optaget mest lyd. Præmien er en workshop og koncert på deres skole med trommeslager og lydekspert Kalle Mathiesen, kendt fra Kalles Danmarkstur og Kalles Worldtour.

Eleverne har med deres bidrag i skolekonkurrencen hjulpet forskningsprojektet 'Lyden af Danmark' godt på vej, siger vicedirektør Niels Christian Beier, Styrelsen for Forskning og Uddannelse, der arrangerer Forskningens Døgn:

"Stort tillykke til vinderne. Det er rigtig godt gået af eleverne fra Hurup. De har arbejdet som forskere; hvor de har været nysgerrige, systematiske og gode til at beskrive det, de undersøger. Det er fantastisk, at så mange entusiastiske elever har lavet forskellige lydoptagelser og dermed været med til at sætte Lyden af Danmark-projektet i gang. Deres lydoptagelser bidrager til projektet og hjælper forskerne, der arbejder med at gøre os klogere på lydenes effekter på vores samfund".