Rektorkæde til DPU

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fredag den 9. november overrakte næstformanden for Danmarks Lærerforening (DLF) Stig Andersen en rektorkæde til Danmarks Pædagogiske Universitet (DPU). Sidst, noget lignende skete, var i 1964, hvor Lærerforeningens daværende formand Stinus Nielsen overrakte kæden til rektoren for Danmarks Lærerhøjskole, Ernst Larsen.

I kæden var der - som i dag - en medaljon, men siden sidst er udsmykningen blevet ændret, så symbolværdien er mere tidssvarende. For eksempel er den nye medaljon ikke massiv - men åben i midten. Med et 'gitterværk af veje og muligheder', som det udtrykkes af DLF.

'Nu er det jo en rektorkæde, jeg overrækker. Og fra kæde til lænke er der ikke så langt. Jeg vil derfor gerne understrege, at vi i Danmarks Lærerforening ikke har ønsker om at lænke DPU til os, men vi håber og tror på, at de gode forbindelser stadig vil bestå. DPU vil forhåbentlig fortsat være et sted, hvor folkeskolens lærere kan hente inspiration til fornyelse og udvikling', sagde Stig Andersen ved overrækkelsen.

Powered by Labrador CMS