Folkeskolens leder:

Politikernes valg

Underrubrik

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Din stemme. Inde i bladet bringer vi tre korte interview med lærere, der stiller op til kommunalvalget den 15. november - i tre forskellige kommuner og for tre forskellige partier. Deres prioriteringer viser, hvor forskelligt politikere, der er lærere, kan se på skolen. Og så viser de oven i købet kun, hvad kandidaterne ønsker. Efter valget er det de politiske magtforhold, kampe og kompromismuligheder - og den kommunale økonomi - der afgør, hvordan politikerne faktisk forholder sig.

Derfor er det vigtigt, at kandidaterne - inden valget - bliver afkrævet svar på, hvad de agter at bruge deres magt til. Og det er især vigtigt at høre, hvad potentielle borgmestre lover - eller snakker uden om. På Dansk Folkepartis landsmøde lovede ledelsen for eksempel, at partiet lokalt vil arbejde for morgensang på alle skoler og aflåste klasselokaler i frikvartererne. Men i København har partiets borgmesterkandidat, Louise Frevert, skriftligt meddelt, at hun først vil tale med Folkeskolen efter kommunalvalget! Og Pia Kjærsgaard vil ikke svare på, om Freverts tilsvining af alle lærere er partiets officielle politik.

Derfor: Stil konkrete spørgsmål om de konkrete valg, politikere vil foretage sig, når de er blevet valgt. Forlang konkrete svar. Og afgør så, hvor du vil sætte dit kryds.

-th