Ernst Øxner er død

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ernst Øxner døde den 13. oktober.

Ernst Øxners indsats for Danmarks Lærerforening er enestående i ordets egentlige betydning. Gennem mere end 30 år knoklede Ernst for Danmarks Lærerforening. I hele perioden var han kredsformand i Glostrup. En overgang var han amtskredsformand i Københavns Amt, indtil han for syv år siden blev medlem af hovedstyrelsen. Ernst blev syg under kongressen i begyndelsen af oktober midt i arbejdet for den forening, som han har ydet så stor en indsats for.

Mange i og uden for Danmarks Lærerforening kender Ernst som et menneske, der ikke gik på kompromis med sine idealer og alligevel formåede at skabe politiske resultater.

Ernst stillede sig aldrig tilfreds med at administrere en udvikling, som andre bestemte. Han havde derimod den faste overbevisning, at vi selv gennem en ihærdig indsats kan påvirke og ændre udviklingen. Ernst var selv det lyslevende bevis på, at han havde ret. Fællesskabets styrke og solidaritet med alle, der havde brug for hjælp, var grundelementer i det menneskesyn, der var Ernsts afsæt til det politiske arbejde.

Ernst betegnede ofte - med et selvironisk glimt i øjet - sig selv som 'lejrældst', når vi arbejdede sammen med ham i Danmarks Lærerforening. Med sine 62 år var Ernst da også den ældste af de aktive lærere i hovedstyrelsen, men Ernst var slet ikke gammel. Som maratonløber, jæger, indpisker, organisator, kampagnemager og meget mere havde han fuld fart på lige til det allersidste.

Vi har ikke blot mistet en kæmpe i Danmarks Lærerforening. Mange af os har også mistet en fantastisk god ven.

Kære Ernst, vi må nu lære at forstå og leve med, at du ikke er her mere. Men for mange af os har du sat så dybe spor, at du altid vil være en del af os. Det skal du have mange tak for.

Med kærlige hilsner til Karen, Rikke og Jakob.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF