Anmeldelse

Filtede tasker

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kom bare i gang! Her er forslag til 21 lækre, flotte og fantasirigt dekorerede tasker i et væld af faconer og størrelser. Det er filtehåndværk, når det er bedst.

En dejlig gennemarbejdet bog, hvor forfatteren virkelig mestrer sin teknik og samtidig er meget kreativ. Man bliver ivrig for at få begyndt, når man ser de mange flotte farvefotos, dels af den enkelte taske, dels af flere detaljer af den.

Omkring materialevalg gør forfatteren meget ud af, at man selv blander farverne i den indfarvede uld, så der opstår et mere levende udtryk. Filteteknikkerne består af to forskellige arbejdsmåder, som begge er udførligt beskrevet trin for trin. Inden for hvert trin er der igen en punktopdeling, så det er meget overskueligt at følge de enkelte forklaringer, der er illustreret med små, men tydelige farvefotos, så processen klart fremgår. En af de ting, der er med til at gøre det færdige arbejde så gedigent, er at rulle over en rundstok rigtig mange gange undervejs, så strukturen bliver fast og god.

Faconerne på de enkelte tasker er mangfoldige, strækkende sig fra rumlig firkantform til rumlig æggeform. En enkelt har endda peddigrørbund.

Fremstillingen af en del af taskerne er beskrevet i et sort/hvidt afsnit bagest i bogen. Det er fint nok, men et par steder afsløres det tydeligt, at når uldprocessen ikke vises i farver, forsvinder detaljerne.

Nogle af taskerne er forsynet med filtede lukketøjer, som kan være en integreret del af tasken eller fantasifyldt pynt.

For fuldstændighedens skyld skal nævnes, at der også er opskrift på brilleetui/pung og et par tørklæder.