Natlys-projektet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Natlys-projektet' er et samarbejde mellem Århus kommunale Skolevæsen og Det Naturvidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet. Projektet startede for godt et år siden med det formål at styrke børn og unges interesse for og kompetencer i naturvidenskab og teknologi. Tanken er, at denne styrkelse skal hentes fra resurser også uden for skolens egen verden.

Intentionerne i projektet er blandt andet at opbygge et videns- og resursecenter, hvor lærerne rundt om på skolerne kan hente inspiration og støtte til deres daglige undervisning. Som en del af dette projekt er 12 natur/teknik-lærere ved Århus kommunale Skolevæsen i gang med en toårig videreuddannelse, som skal gøre dem i stand til at fungere som resursepersoner i forhold til deres kolleger ved folkeskolerne i kommunen. På længere sigt er det målet at opbygge en egentlig videreuddannelse af folkeskolelærere på universitetet.

'Natlys-stafetten' er en del af 'Natlys-projektet' og bidrager dermed til Dansk Naturvidenskabsfestival 2002, der foregår fra 27. september til 6. oktober med aktiviteter rundt i hele landet. Den finder i år sted for tredje gang.

Powered by Labrador CMS