Debat

Mandfolk søges

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 34 farer Reinhard Werner fra Vestsjællands Lærerkreds ud over for hovedstyrelsens kandidat til næstformandsposten Stig Andersen med en sådan voldsomhed, at man skulle tro, samme Stig havde gjort sig skyldig i værre ting end landsforræderi, fordi han i forbindelse med indstilling til formandsposten pegede på Anders Bondo som kandidat.

Reinhard Werner forsøger at fremstille spørgsmålet om den ene eller den anden formandskandidat som et spørgsmål om decentralisering kontra centralisering. Det ene er åbenbart politisk korrekt, det andet altså ude af trit med virkeligheden. Denne fremstilling er både en grov forenkling og komplet uden nuancer: Kunne det måske tænkes, at vi som ansvarlige politikere skulle sikre centrale aftaler, der har et sådant indhold, at vi rent faktisk får mulighed for at udmønte dem decentralt? Eller er det fuldstændig ligegyldigt, om vore medlemmer får gavn af de midler, vi har at gøre godt med i overenskomsten? Hvis holdningen til centralisering kontra decentralisering er Werners bedste bud på forskellen mellem kandidaterne, er det en tynd omgang.

Selv om jeg er fagpolitisk uenig med Stig på mange områder, finder jeg den efterfølgende sønderlemmende kritik af ham både usympatisk og urimelig.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Stig har undervejs i forløbet adskillige gange udtalt sine betænkeligheder i forbindelse med overenskomsten og gjort hovedstyrelsen opmærksom på, hvor hans grænser lå. Da forhandlerne kom hjem med et resultat, der overskred disse grænser og samtidig ikke tilgodeså medlemmernes krav efter første afstemning, stemte han imod. Det kom ikke bag på os, der havde hørt hans argumentation undervejs. Måske er Reinhard Werner ikke lige så godt orienteret om det, som han tilsyneladende er om handlingsforløbet i forbindelse med formandsindstillingen?

Jeg har meget respekt for en hovedstyrelseskollega, der tør sige, at foreningen har brug for en samling af det potentiale og den kreativitet, der findes i hovedstyrelsen, med risiko for at lægge sig ud med kredsrepræsentanter, der tilsyneladende ikke mener, det er den vej, vi skal gå. Jeg har også respekt for kolleger, der er lydhøre over for medlemmernes signaler.

Stop dog det dobbeltmoralske spil, Werner. Du har jo selv ikke lagt fingrene imellem. Hele landet har på Nettet kunnet følge dine angreb på foreningens ledelse. Du ved jo godt, at Stigs argumentation i hovedstyrelsen dækker bredt på tværs af fagpolitiske holdninger. Det virker utrolig hyklerisk, når du nu anklager ham for slingrekurs. Du må selv stå i et voldsomt dilemma.

Hvad har du gang i? Et forsøg på styrkelse af Danmarks Lærerforening som medlemmernes forening eller en tilsviningskampagne til skade for sammenholdet?

Jeg synes, vi har brug for mandfolk, der udadtil vil stå ved det, de siger internt.

Astrid Schjødt Pedersen

medlem af hovedstyrelsen

Powered by Labrador CMS