Folkeskolens leder:

Valgkamp og debat i Folkeskolen

Underrubrik

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DLF skal vælge formand og næstformand på kongressen i november, og umiddelbart efter skal alle medlemmer vælge ny hovedstyrelse. Det betyder, at der de næste måneder er speciel fokus på kandidaternes aktiviteter og politik.

Folkeskolens hovedformål er som altid at give DLF's medlemmer det bedst mulige grundlag at tage stilling på. Derfor vil vi forsøge at beskrive kandidaternes holdninger, politiske meninger og handlinger så nuanceret og dækkende som muligt.

I arbejdet med artikler og reportager vurderer journalisten, om man taler med en person i egenskab af kandidat til et af valgene eller som foreningens officielle repræsentant. I praksis kan det være den samme person, men forskellen er principiel. Læserne har krav på at få præcise oplysninger om, hvad foreningens ledelse gør og mener. Samtidig har de krav på at få kendskab til, hvad kandidaterne står for, og kandidaterne har ret til lige adgang til Folkeskolen.

Også på bladets debatsider behandles alle kandidater ens. Når kandidater eller andre nævnes i debatindlæg, bliver de orienteret - efter sædvanlig procedure - inden bladet udkommer, så de kan svare i næste nummer.

Kommentarsiden er i valgperioden ikke tilgængelig for kandidater eller andre, der ønsker at anbefale kandidater.

Som noget nyt åbner Folkeskolen i valgkampperioden et debatforum på bladets hjemmeside. Adressen er netdebat@dlf.org og www.folkeskolen.dk/netdebat. Her kan alle medlemmer skrive så ofte og så langt, som de ønsker. Teksterne lægges løbende ud på Nettet flere gange om dagen, og kandidaternes valgoplæg placeres samme sted på hjemmesiden, så læserne nemt kan klikke sig ind på dem.

God debat, god valgkamp.-th

Læs side 16