Debat

Tyk vankundighed – eller

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den mest barmhjertige forklaring er ren og skær uvidenhed. Alle andre forklaringer ville blive klart injurierende.

Hvad jeg mener om prøver i almindelighed, har jeg tidligere givet offentligt udtryk for det er på enhver måde nemmere at ringe til læreren han ved alligevel besked i forvejen det gør forældrene i øvrigt som oftest også.

At slå prøveresultater op er fuldkommen tåbeligt.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Det tjener Ulla Tørnæs til ære, at hun ikke gik på den galej.

Man får den tanke, at KL regner alle børn for totalt ensbegavede fra naturens hånd. At alle vanskeligheder undervisningsmæssigt udelukkende skyldes vrang­vilje hos eleven.

Ideen med offentliggørelse vil naturligvis være ret populær blandt forældrene til de bedste ti procent i en klasse men man vil »med den bedste samvittighed« trampe den sidste selvtillid ud af den nederste halvdel i alle klasser det vil alene i Danmark blive cirka 30.000 elever per år og det var vel forhåbentlig ikke meningen?

Netop her kommer den totale uvidenhed ind.

Hvor har man i øvrigt gemt dokumentationen for, at Chicago-eleverne klarer sig bedre end danske elever?

Man skulle nok overveje at sortere lidt i ideerne, hvad enten de kommer fra OECD, KL eller fra »over there«.

Powered by Labrador CMS