Frikvarter

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er et gammelt trick, at systemkritik skal overvindes ved kritik af kritikeren.

(Holger Henriksen)

Skolen er jo da til for hjemmenes skyld. Den er intet andet end en lejet og lønnet medhjælp, som hjemmene ansætter for at bistå dem med en del af opdragelsen. Derfor kan vi heller ikke have skolen til at spolere børnene ved at gøre dem gode, lykkelige og harmoniske så kunne vi jo aldrig kende dem igen som vore egne.

(P.G. Lindhardt)

Personer, det er synd for, har ikke noget ansvar. De er jo uforskyldte ofre.

(Henrik Dahl)

Opgiv enhedsskolen! Den har været en smuk drøm, men den er uvirkelig. I udelte klasser på 24 elever bliver de bogligt svage uvægerligt tabere.

(Jacob Lange)

Folkeskolen af i dag er båret af succespædagogik. En lærer, der stiller krav og tilføjer eleverne faglige nederlag en gang imellem, bliver hurtigt rubriceret som skabstilhænger af den sorte skole.

(Niels Christian Sauer)

Vi lever i en tid, hvor tomheden har bredt sig sammen med ensomheden. Vi taler om fællesskab, fordi vi ikke har noget. Og om værdier, fordi vi ikke har nogen.

(Leo Tandrup)

Lad os få gjort op med den tomme, omstillingsparate internetbruger, der gør livet til én lang logbog, hvor der står: »Projekt: mig selv«.

(Morten Hesseldahl)

Efter de store pinlige undersøgelser af skolen i 90erne dukkede ordet »kompetence« op som vigtigere end kundskaber. Men en folkeskole har et fagligt ansvar, ikke et ansvar for børnenes karakterudvikling.

(Henning Fonsmark)

Powered by Labrador CMS