Folkeskolen laver tænksomt tv

Hver måned sendes et magasinprogram om skoleforhold på tv-kanalen dk4.Programmet kan også ses på folkeskolen.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Otte magasinprogrammer om boligforhold og livsstil sender de danske tv-kanaler. Men ikke ét om skole. Det bliver der gjort noget ved nu.

Mandag den 16. august, klokken 22.35, viser public service-kanalen dk4 magasinprogrammet »Skolebænken« for første gang.

Det bliver tankevækkende og langsomt tv med god tid til at gå i dybden med et emne. Programmet er på 45 minutter, og den første udsendelse handler om læseundervisning.

Hovedindslaget er et interview med professor Carsten Elbro, som forsker i læsning på Københavns Universitet. I en interviewsamtale gør han status, ti år efter at landet gik i chok over, at en international undersøgelse placerede danske læsere på niveau med læsere i Trinidad og Tobago.

»Skolebænken« produceres i et samarbejde mellem dk4, Dansk Skolemuseum og Folkeskolen. Chefredaktør Thorkild Thejsen er studievært, og museumsinspektør, cand.mag., ph.d. Keld Grinder-Hansen sætter hver gang udsendelsens tema ind i en historisk sammenhæng.

Emnet bliver samtidig behandlet i Folkeskolen, og på www.folkeskolen.dk kan man finde supplerende oplysninger. Samme sted kan man deltage i en lille, uhøjtidelig læser- og seerkonkurrence, hvor man kan vinde bogpræmier med relation til emnet.

Skolebænken

Tv-magasinprogrammet »Skolebænken« vises første gang mandag den 16. august, klokken 22.35. Derefter viser dk4 det stort set hver dag den følgende måned på forskellige tider. De præcise tidspunkter kan findes på dk.4 og folkeskolen.dk.

Tv-stationen dk4 er landsdækkende og kan ses af 1,2 millioner husstande.