Ingen penge fra pædagoger og sygeplejersker

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pædagogerne og sygeplejerskerne er ikke umiddelbart indstillede på at give lærerne den decentrale løn, som lærerforeningen på sidste kongres besluttede at sige nej tak til, tilbage ved næste overenskomstforhandling.

Det siger sygeplejerskernes nye formand, Jette Søe, og pædagogforbundets formand, Bente Sorgenfrey, til Jyllands-Posten den 5. juli.

I denne overenskomstperiode er lærerne gået glip af cirka 70 millioner kroner på grund af kongresbeslutningen; pengene er så kommet andre faggrupper til gode.

Hidtil har lærerforeningens politiske ledelse henholdt sig til, at de daværende formænd for de nævnte organisationer har givet tilsagn om, at lærernes andel vil blive tilbageført ved de kommende overenskomstforhandlinger, men aftalen er aldrig sat på papir.

En række store kommuner har i den sidste tid meddelt, at de penge, der var sat af til lærerne, nu går til andre faggrupper, og det har sat skub i utilfredsheden blandt lærerne i en del kredse.

På Odense Lærerforenings generalforsamling for nylig besluttedes det med overvældende majoritet at arbejde for at få DLF's kongres i oktober til at acceptere den decentrale løn, og i Aalborg Lærerforening har en undersøgelse af medlemmernes ønsker til de kommende overenskomstforhandlinger vist, at medlemmerne ikke kan se nogen grund til at forære de decentrale midler til andre.

Powered by Labrador CMS