Debat

Hvornår opnås konfliktstøtte

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kan man, to år før ens uddannelse er færdig, være klar over, at indmeldelsen i DLF er nødvendig for at være berettiget til støtte i en konfliktsituation? Proceduren fra DLF skal være, at man henvender sig med personlige breve til de studerende, hvor de gøres opmærksomme på, hvilke konsekvenser det vil få for den pågældende i en konfliktsituation ikke at have været medlem længe nok af DLF. Erfaringer fra netop overståede overenskomstforhandlinger viser, at det ikke er nok, når den lokale kreds ved opslag på en allerede overfyldt opslagstavle indkalder de studerende til møde. Som nævnt tidligere skal det ske ved, at de studerende får personlig meddelelse om et sådant møde.

Lone Lauritzen

Søndermarkskolen, Billund

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Svar

Lærerstuderende er berettiget til almindeligt medlemskab, når de er optaget som lærerstuderende på et seminarium.

Forpligtelsen til at gøre de studerende på seminarierne opmærksomme på fordelene ved at være medlem af Danmarks Lærerforening og dermed de rettigheder og pligter, der følger med medlemskabet, ligger både hos foreningen centralt, hos de lokale kredse og hos Lærerstuderendes Landskreds (LL), i praksis LL og dermed de enkelte LL-klubber. Jeg ved, at Lærerstuderendes Landskreds lægger vægt på at oplyse om reglerne for karens og dermed om mulighederne for at få økonomisk støtte i en konfliktsituation.

Herudover må det forventes, at den enkelte selv holder sig orienteret om vigtigheden af og betingelserne for at være fagligt organiseret.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF

Powered by Labrador CMS